čeburekai su kopūstais ir grybais

Kategorija: Užkandžiai


čeburekai su kopūstais ir grybais

Paskelbė:
23 Geg. 2023
Įdarui:
  • svogūnai: 1
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • morkos: 2
  • grybai: 200 gramų (aš naudoju pievagrybius)
  • kopūstai: 1 nedidelio
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakinė druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
Tešlai:
  • miltai: 500 gramų
  • šiltas vanduo: 350 mililitrų
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į šiltą vandenį įpilame aliejų, beriame druską ir išmaišome.

2. Tada po truputį pilame į miltus ir maišome tešlą. Minkome maždaug 10 minučių, tešla taps minkšta ir elastinga.

3. Įdarui keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame susmulkintus svogūnus.

4. Pakepiname maždaug 2 minutes ir sudedame sutarkuotas morkas.

5. Maišydami pakepiname 2 minutes ir tuomet sudedame susmulkintus grybus, pakepiname 2 minutes.

6. Beriame česnakinę druską, pipirus, dedame pomidorų padažą ir išmaišome.

7. Kopūstus supjaustome plonais šiaudeliais ir sudedame į keptuvę su daržovėmis. Troškiname, kol kopūstai suminkštėja.

8. Paliekame atvėsti.

9. Iš tešlos iškočiojame apvalius lakštus (kokio norisi dydžio), į vieną kraštą dedame po maždaug 1-2 valgomuosius šaukštus daržovių įdaro, uždengiame kitu kraštu ir šonus užspaudžiame.

10. Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame iš abiejų pusių, kol čeburekai gražiai pagelsta ir iškepa.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: