Grietinėje troškintos kepenys.
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos

Mums reikia:
– 500 g kepenų
– 1-2 svogūnų
– 100-150 g grietinės
1. Kepenis pjaustome gabaliukais ( man geriausiai 1×1 cm), svogūnus žiedais.
2. Keptuvę įkaitiname ir sutepame aliejumi, apkepame iš pradžių svogūną kol pagels, po to dedame kepenis ir padidiname ugnį, kepame kol ant kepenų susidarys plona plutelė (jei kepenys jautienos/kiaulienos – reikia apkepti labai greitai, kad netaptų kietos, jei paukštienos – laikas neturi reikšmės; jos visada lieka minkštos).
3. Sumažiname ugnį ir dedame grietinę – TIK PO TO GALIMA SŪDYTI ir dėti pipirus – uždengiame dangčiu ir troškiname ant lėtos ugnies 10-15 min.
– 500 g kepenų
– 1-2 svogūnų
– 100-150 g grietinės
1. Kepenis pjaustome gabaliukais ( man geriausiai 1×1 cm), svogūnus žiedais.
2. Keptuvę įkaitiname ir sutepame aliejumi, apkepame iš pradžių svogūną kol pagels, po to dedame kepenis ir padidiname ugnį, kepame kol ant kepenų susidarys plona plutelė (jei kepenys jautienos/kiaulienos – reikia apkepti labai greitai, kad netaptų kietos, jei paukštienos – laikas neturi reikšmės; jos visada lieka minkštos).
3. Sumažiname ugnį ir dedame grietinę – TIK PO TO GALIMA SŪDYTI ir dėti pipirus – uždengiame dangčiu ir troškiname ant lėtos ugnies 10-15 min.
Panašūs receptai

Sultingi skanūs beliašai!

Keptuvėje kepti kiaulienos išpjovos kepsniai su mocarela ir pomidorais

Kiaulienos kepenėlių guliašas

Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai

GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE

Plovas su kiaulienos nugarine ir morkomis

Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis

Šašlykas stiklainyje: receptas, kuris stebina net gruzinus

Troškinys su kiauliena ir bulvėmis

Lėtai kepta kiaulienos nugarinė orkaitėje su oda ir kaulu, su garstyčiomis

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA

VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI