Vištienos kebabas lėkštėje
Kategorija: Užkandžių receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Vištienos kebabas lėkštėje – tai lengvas ir skanus patiekalas, kuriame derinamos traškios bulvytės, švieži daržovės ir sultinga vištiena. Šis receptas sukuria visą lėkštę, kurioje gausu skonių ir tekstūrų, o padažas su česnaku ir krapais suteikia papildomo gaivumo ir skonio.
Ingredientai:
- Vištienos ketvirčiai be odos ir kaulų – puikus baltymų šaltinis, skanus ir sotus pagrindinis ingredientas.
- Šaldytos bulvytės fri – patogus ir greitas garnyras, suteikia traškumo ir papildo vištieną.
- Pekino kopūstai – švieži ir traškūs, turi vitaminų ir skaidulų.
- Pomidorai, ilgavaisiai agurkai, raudonieji svogūnai – šviežios daržovės, kurios prideda vitaminų, mineralų ir suteikia patiekalui gaivumo.
- Majonezas, česnakas, džiovinti krapai – padažas, kuriame derinasi kreminė tekstūra ir gaivus česnako bei krapų aromatas.
- Prieskonių mišinys vištienai, vorčesterio padažas – suteikia vištienai ryškų skonį.
- Aliejus – kepimui ir gruzdinimui, užtikrina traškumą.
Ingredientai
- vištienos ketvirčiai be odos ir kaulų: 2
- šaldytos bulvytės fri: 250 gramų
- pekino kopūstai: ketvirtadalio
- pomidorai: 2 (nedideli)
- ilgavaisiai agurkai: 0,5
- raudonieji svogūnai: 1 (mažo)
- majonezas: 100 gramų
- vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 1 skiltelės
- džiovinti krapai: žiupsnelio
- prieskonių mišinys vištienai: 1 arbatinio šauktelio
- Vorčesterio padažas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
- aliejus (vištienai kepti ir bulvytėms gruzdinti)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną pamarinuokite maždaug 15 minučių su prieskoniais, druska, pipirais bei vorčesterio padažu.
2. Tuomet iškepkite keptuvėje. Kepti galite arba susmulkintą vištieną, arba paskui supjaustyti jau iškepusią. Man asmeniškai labiau patiko kai susmulkinau dar prieš kepdama.
3. Per tą laiką, kol kepa vištiena, pekino kopūstą supjaustykite juostelėmis, agurką bei pomidorą susmulkinkite norimo dydžio gabaliukais, o svogūną supjaustykite žiedais.
4. Keptuvėje įkaitiname tiek aliejaus, kad apsemtų bent pusę bulvyčių ir kepame vis pamaišydami ant didelės kaitros, Žinoma, jeigu namuose turite gruzdintuvę, bulvytes būtinai ruoškite joje.
5. Iškepusias bulvytes pirmiau suberiame į indą su popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių. Po to pabarstome druska.
6. Padažui į majonezą įspaudžiame česnaką, įpilame vandens, įberiame truputį druskos bei džiovintų krapų ir gerai išmaišome.
7. Visus paruoštus ingredientus išdėliojame lėkštėje. Patiekiame ir skanaujame! :)
Patiko receptas? Pasidalink!
Vištienos patiekalai, Paukštienos patiekalai, kebabai, kebabai su vištiena, vištiena, kebabas, bulvytės, padažas, majonezas, česnakas, krapai, daržovės, sveika, greitas
Panašūs receptai











