Naminis kebabas lavaše su vištiena
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Kebabus mėgsta daugelis ir tikrai ne tik Lietuvoje. Kebabas yra nuostabus pasirinktas, kai reikia pavalgyti greitai. Bet paskutiniu metu įvairiausios kebabinės mane nuvilia. Tad pradėjo gaminti kebabus lavaše su vištiena. Skonis puikus ir plius žinai kokius ingredientus naudoji. Atradę šį receptą ir Jūs norėsite gamintis tik taip!
1. Pirmiausia užmarinuojame svogūnus. Supjaustome svogūnus pusžiedžiais.
2. Pagardiname svogūnus druska, cukrumi ir vyno actu. Išmaišome bei paliekame marinuotis maždaug 10 minučių.
3. Padažas: Petražoles smulkiai supjaustome. Česnaką išspaudžiame. Viską sumaišome su grietine.
4. Kebabų lavaše gamyba: Vištienos filė supjaustome mažais gabaliukais. Kepame augaliniame aliejuje, įberiame prieskonių pagal savo skonį ir druskos.
5. Kol vištiena kepa, smulkiai supjaustome šviežius agurkus, paprikas bei pomidorus.
6. Kopūstus smulkiai supjaustome.
7. Tuomet lavašus sutepame padažu, apdedame pasimarinavusiais svogūnais, susmulkintomis daržovėmis, sukapotais kopūstais ir iškepta vištiena.
8. Susukame ir kepame ant grotelių iš abiejų pusių, arba kepame karštoje keptuvėje. Skanaujame!
Ingredientai
- vištienos filė: ~700 gramų
- švieži agurkai: 4
- pomidorai: 4
- saldžiosios paprikos: 2
- grietinė: 200 gramų
- petražolės: 100 gramų
- kopūstai: 1
- raudonieji svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- baltojo vyno actas: 2 arbatinių šaukštelių
- naminis lavašas: 6 lakštų (tinka ir pirktiniai)
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- mėgstami prieskoniai vištienai: 1 arbatinio šaukštelio
- augalinis aliejus: ~80 mililitrų
- malti juodieji pipirai
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užmarinuojame svogūnus. Supjaustome svogūnus pusžiedžiais.
2. Pagardiname svogūnus druska, cukrumi ir vyno actu. Išmaišome bei paliekame marinuotis maždaug 10 minučių.
3. Padažas: Petražoles smulkiai supjaustome. Česnaką išspaudžiame. Viską sumaišome su grietine.
4. Kebabų lavaše gamyba: Vištienos filė supjaustome mažais gabaliukais. Kepame augaliniame aliejuje, įberiame prieskonių pagal savo skonį ir druskos.
5. Kol vištiena kepa, smulkiai supjaustome šviežius agurkus, paprikas bei pomidorus.
6. Kopūstus smulkiai supjaustome.
7. Tuomet lavašus sutepame padažu, apdedame pasimarinavusiais svogūnais, susmulkintomis daržovėmis, sukapotais kopūstais ir iškepta vištiena.
8. Susukame ir kepame ant grotelių iš abiejų pusių, arba kepame karštoje keptuvėje. Skanaujame!
Raktažodžiai:
kebabas, kebabas lavase, naminis kebabas, vistiena, kebabas su vistiena, vistienos file, agurkai, pomidorai, paprikos, grietine, petrazoles, kopustai, lavasas, druska, svogunai
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Naminiai kebabai su česnakiniu padažu
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
NAMINIAI KEBABAI SU MALTA MĖSA
Padažas prie austrių
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Padažas prie austrių
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
Bruknių padažas prie visko
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
Marinuota skumbrė
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
Senovinis šašlykų receptas su actu
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
KK+ marinatas vištienai su actu
Soti mišrainė su vištiena
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Pikantiški marinuoti agurkai
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU