Naminis kebabas lavaše su vištiena

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Naminis kebabas lavaše su vištiena

Paskelbė:
28 Kovo 2022
Kebabus mėgsta daugelis ir tikrai ne tik Lietuvoje. Kebabas yra nuostabus pasirinktas, kai reikia pavalgyti greitai. Bet paskutiniu metu įvairiausios kebabinės mane nuvilia. Tad pradėjo gaminti kebabus lavaše su vištiena. Skonis puikus ir plius žinai kokius ingredientus naudoji. Atradę šį receptą ir Jūs norėsite gamintis tik taip!



Ingredientai



  • vištienos filė: ~700 gramų
  • švieži agurkai: 4
  • pomidorai: 4
  • saldžiosios paprikos: 2
  • grietinė: 200 gramų
  • petražolės: 100 gramų
  • kopūstai: 1
  • raudonieji svogūnai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • baltojo vyno actas: 2 arbatinių šaukštelių
  • naminis lavašas: 6 lakštų (tinka ir pirktiniai)
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • mėgstami prieskoniai vištienai: 1 arbatinio šaukštelio
  • augalinis aliejus: ~80 mililitrų
  • malti juodieji pipirai
  • druska


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia užmarinuojame svogūnus. Supjaustome svogūnus pusžiedžiais.
2. Pagardiname svogūnus druska, cukrumi ir vyno actu. Išmaišome bei paliekame marinuotis maždaug 10 minučių.
3. Padažas: Petražoles smulkiai supjaustome. Česnaką išspaudžiame. Viską sumaišome su grietine.
4. Kebabų lavaše gamyba: Vištienos filė supjaustome mažais gabaliukais. Kepame augaliniame aliejuje, įberiame prieskonių pagal savo skonį ir druskos.
5. Kol vištiena kepa, smulkiai supjaustome šviežius agurkus, paprikas bei pomidorus.
6. Kopūstus smulkiai supjaustome.
7. Tuomet lavašus sutepame padažu, apdedame pasimarinavusiais svogūnais, susmulkintomis daržovėmis, sukapotais kopūstais ir iškepta vištiena.
8. Susukame ir kepame ant grotelių iš abiejų pusių, arba kepame karštoje keptuvėje. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: