Vištienos shawarma kebabas su bulvytėmis fri oro gruzdintuvėje

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištienos shawarma kebabas su bulvytėmis fri oro gruzdintuvėje

Paskelbė:
27 Liepos 2022
Shawarma - iš Viduriniųjų rytų atkeliavęs patiekalas, kuris idealiai tinka draugų vakarienei, o dar geriau, kad jį ne tik galite greitai paruošti su karšto oro gruzdintuve, bet čia bulvyčių gruzdinimui visiškai neprireiks aliejaus. Paprasčiau ir būti negali, o ir šiame patiekale naudojami prieskoniai tikrai atneš naujų skonių patirtį į jūsų mitybos racioną.



Ingredientai



  • šaldytos bulvytės fri: 700 gramų
  • pomidorai: 150 gramų
  • ilgavaisiai agurkai: 1
  • raudonieji svogūnai
  • petražolės


  • Vištienai:

    • vištiena: 500 gramų
    • ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakų pudra: 1 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: šiek tiek
    • aliejus (kepimui)


  • Padažui:
    • majonezas: 120 gramų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • mayo sriracha

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia smulkiai supjaustome vištieną ir apkepame keptuvėje.
2. Sudedame visus vištienai nurodytus prieskonius, pagardiname druska ir kepame, kol pilnai iškepa.
3. Tada smulkiai supjaustome agurką, pomidorus, svogūną ir petražoles. Iš agurko pašaliname sėklytes.
4. Įkaitiname karšto oro gruzdintuvę ir sudedame bulvytes fri.
5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15 minučių. Jei bulvyčių kiekis nėra didelis - jos iškepa daug greičiau. Stebime, kartas nuo karto ištraukiame indą ir šiek tiek pamaišome bulvytes fri.
6. Po to į majonezą sudedame trintą česnaką ir supilame citrinos sultis. Viską pagardiname druska ir pipirais. Gerai išmaišome.
7. Paskui į lėkštę dedame bulvytes fri, vištieną ir daržoves.
8. Pagardiname petražolėmis, majoneziniu padažu ir mayo sriracha, kuri suteikia aštrumo. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: