Lavašo suktinukai su silke ir žalumynais (be majonezo)

Kategorija: Užkandžių receptai


Lavašo suktinukai su silke ir žalumynais (be majonezo)

Paskelbė:

Šie lavašo suktinukai su silke ir žalumynais yra puikus pasirinkimas kaip lengvas, bet skanus užkandis arba šaltas patiekalas. Jie nesudėtingai paruošiami, o jų skonis puikiai dera su švelniu lydyto sūrio, šviežių kiaušinių, silkių ir svogūnų laiškų deriniu. Šis receptas ypač patiks tiems, kurie nori skanių, bet mažiau kaloringų suktinukų be majonezo.


Kodėl Šie Lavašo Suktinukai Yra Puikus Patiekalo Pasirinkimas?

  • Silkė: Silkė yra puikus baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Jos nauda širdžiai ir kraujagyslėms yra gerai žinoma, be to, silkė yra lengvai virškinama ir suteikia intensyvų skonį.

  • Kiaušiniai: Kiaušiniai praturtina šiuos suktinukus aukštos kokybės baltymais, vitaminais ir mineralais, kurie padeda stiprinti organizmą ir prisideda prie bendros sveikatos gerinimo.

  • Svogūnų Laiškai: Svogūnų laiškai suteikia šviežumo, aromato ir skonio, be to, jie yra puikus vitaminų A ir K šaltinis, kurie padeda stiprinti kaulus ir gerina regėjimą.

  • Lydytas Sūris: Sūris suteikia švelnų ir kremišką tekstūrą, kuri puikiai subalansuoja kitus ingredientus.

  • Lavašas: Lavašas yra puiki alternatyva tradiciniams tortilijoms ar duonai, nes jis yra lengvas, bet tvirtas, ir gerai laikosi suktinukuose.


Ingredientai

  • sūdyta silkė: 400 gramų
  • virti kiaušiniai: 4
  • lavašai: 2 (dideli, maždaug 360 gramų - abiejų svoris)
  • lydytas sūris: ~300 gramų
  • svogūnų laiškai: poros pundelių
  • malti juodieji pipirai: kiek norisi


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinius išverdame.

2. Išvirtus kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais.

3. Tada svogūnų laiškus susmulkiname.

4. Silkę atskiriame nuo kaulų bei supjaustome nedideliais gabaliukais.

5. Lavašą supjaustome į 4 kvadratus. Ant kievieno lavašo ketvirčio dedame lydytą sūrį bei ištepame per visą plotį.

6. Tada ant vieno lavašo krašto išdėliojame silkę, ant likusio lavašo pabarstome kiaušinio, svogūno laiškų, taip pat pabarstome pipirais.

7. Suvyniojame į vyniotinį.

8. Po to abu paruoštus vyniotinius susukame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą maždaug 2-3 valandoms, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.

9. Paskui supjaustome norimo dydžio gabaliukais, patiekiame ir skanaujame! :)