Šventiniai lavašo suktinukai su burokėliais, morkomis ir kiaušiniais

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Šventiniai lavašo suktinukai su burokėliais, morkomis ir kiaušiniais

Paskelbė:

Šis receptas – paprastas, bet elegantiškas užkandis, kuris tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam vaišių meniu. Minkštas lavašas su sluoksniuotu daržovių įdaru ne tik atrodo gražiai, bet ir yra lengvai paruošiamas.


Kodėl verta gaminti?

  • Spalvinga išvaizda: Šis užkandis puikiai papuošia stalą savo kontrastingais sluoksniais.
  • Sveiki ingredientai: Virtos daržovės ir kiaušiniai suteikia patiekalui maistinę vertę.
  • Greitas paruošimas: Receptui nereikia daug laiko ar sudėtingų ingredientų.


Ingredientai

  • Lavašas: 3 lakštai
  • Majonezas: pagal poreikį
  • Virti burokėliai (tarkuoti): apie 200 g
  • Virti morkos (tarkuotos): apie 200 g
  • Virti kiaušiniai (tarkuoti): apie 4 vnt.


Recepto paruošimas

1. Pirmąjį lavašo lakštą padėkite ant lygaus paviršiaus ir tolygiai ištepkite majonezu.

2. Ant majonezo sluoksnio paskirstykite tarkuotus virtus burokėlius.

3. Uždenkite antruoju lavašo lakštu, vėl ištepkite majonezu ir tolygiai paskirstykite tarkuotas virtas morkas.

4. Uždėkite trečiąjį lavašo lakštą, ištepkite majonezu ir užberkite tarkuotus virtus kiaušinius.

5. Atsargiai susukite lavašą į tvirtą vyniotinį, stengdamiesi, kad įdaras neišslystų.

6. Suvyniotą lavašą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai, kad sutvirtėtų.

7. Prieš patiekiant, išimkite iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę ir aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio griežinėliais.

8. Santrauka: Lavašo suktinukai su burokėliais, morkomis ir kiaušiniais – tai lengvai paruošiamas ir skanus užkandis, tinkantis įvairioms progoms. Naudodami šį receptą, galite eksperimentuoti su ingredientais ir pritaikyti jį pagal savo skonį, o pateikti patarimai padės pasiekti geriausią rezultatą.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook