Takai su faršu-malta mėsa (jautiena) ir konservuotais kukurūzais

Kategorija: Užkandžių receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Takai su faršu-malta mėsa (jautiena) ir konservuotais kukurūzais

Paskelbė:

Takai – mėgstamas ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris idealiai tinka tiek kasdieniam pietums, tiek vakarienei. Šis receptas su jautienos faršu, kukurūzais ir sūriu yra skanus ir sotus, o pikantiški prieskoniai ir švelnus sūrio lydimas padažas suteikia unikalų skonį.


Nauda ir privalumai

  • Jautiena – puikus baltymų ir geležies šaltinis, ypač svarbus raumenų atsistatymui ir energijai.
  • Kukurūzai – šie konservuoti kukurūzai suteikia saldumo ir suteikia patiekalui papildomo pliuso, nes yra vitaminų bei skaidulų šaltinis.
  • Daržovės – svogūnai, česnakai ir morkos puikiai papildo patiekalą, suteikia daug vitaminų ir antioksidantų.
  • Sūris – pridėtas sūris yra skanus papildymas, kuris ištirpsta ir padaro takus dar švelnesnius.


Ingredientai

  • kukurūziniai taco laiveliai: 12
  • maltas mėsos faršas: 500 gramų (rinkausi jautieną)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • raudonieji svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • aliejus: šlakelio
  • konservuoti kukurūzai: 150 gramų
  • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
  • tarkuotas sūris: 50 gramų
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili: žiupsnio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia daržoves nulupkite.

2. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką tiesiog griežinėliais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

4. Pakepinkite daržoves. Daržovėms, apskrudus sudėkite mėsos faršą. Kepinkite, kol mėsa apskrunda.

5. Pabarstykite druska, pipirais, paprika ir čili, taip pat sudėkite pomidorų tyrę. Pakaitinkite dar keletą minučių.

6. Suberkite kukurūzus bei sūrį. Pakaitinkite tol, kol sūris ištirpsta.

7. Po to į taco laivelius dėkite keptuvės turinį, patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook