Tiršta konservuotų pupelių sriuba su faršu, konservuotais pomidorais ir kukurūzais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Tiršta konservuotų pupelių sriuba su faršu, konservuotais pomidorais ir kukurūzais

Paskelbė:

Tiršta konservuotų pupelių sriuba su faršu, konservuotais pomidorais ir kukurūzais

Ši sriuba – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko šildo ir sočio, bet taip pat norima pasimėgauti sveiku ir lengvai paruošiamu patiekalu. Jautienos faršas, konservuotos pupelės, kukurūzai ir pomidorai sukuria įdomų skonį ir šiltą tekstūrą.


Kodėl ši sriuba naudinga sveikatai?


Jautienos faršas yra puikus baltymų šaltinis, kuris svarbus raumenų augimui ir atsinaujinimui. Be to, jautienoje gausu geležies, kuri padeda palaikyti energiją ir stiprinti imuninę sistemą. Konservuotos pupelės ir kukurūzai yra puikūs ląstelienos šaltiniai, padedantys reguliuoti virškinimą ir užtikrinantys ilgalaikį sotumą. Pomidorai yra turtingi likopenais – antioksidantais, kurie padeda kovoti su laisvųjų radikalų poveikiu ir stiprina širdies sveikatą. Be to, šis patiekalas turi daug kalio, kuris palaiko sveiką širdies veiklą ir kraujospūdį.


Ingredientai

  • jautienos faršas: 600 gramų
  • jautienos sultinys: 800 mililitrų
  • raudonosios saldžiosios paprikos: 1
  • konservuoti pomidorai savo sultyse: 400 gramų
  • konservuotos raudonosios pupelės: 250 gramų
  • konservuoti kukurūzai: 80 gramų
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Puode įkaitiname aliejų, suberiame smulkintus svogūnus, maišydami pakepiname porą minučių,

2. Tada įspaudžiame česnaką, suberiame aitriosios paprikos miltelius, dar pakepame 1 min.

3. Sudedame jautienos faršą, nuolat maišome, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepame, kol mėsa pakeis spalvą.

4. Suberiame kubeliais supjaustytą papriką ir susmulkintus pomidorus, supilame sultinį, pasūdome druska. Užviriname, sumažiname ugnį, viriname 30 min.

5. Baigdami virti sudedame nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardiname sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdome ir pavirame apie 5 minutes. Tiekiame su baltos duonos riekele.

6. Patarimas: Jei mėgstate aštrų maistą, tuomet į sriubą įmaišykite susmulkintą aitriosios paprikos ankštį.