Mėsa įdarytas baklažanas su grietinėlės padažu

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Patiekalai iš kalakutienos / Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Mėsa įdarytas baklažanas su grietinėlės padažu

Paskelbė:

Mėsa įdarytas baklažanas su grietinėlės padažu – tai skanus ir sotus patiekalas, kuriame derinami švelnus baklažanas, sultinga mėsa, aromatingos daržovės ir kremiškas grietinėlės padažas. Puikiai tiks kaip pagrindinis patiekalas tiek kasdieniam maistui, tiek ypatingoms progoms. Rūkytas sūris, padengiantis įdarytą baklažaną, suteikia papildomo skonio ir tekstūros. Tai puikus pasirinkimas mėgstantiems daržoves ir mėsą.


Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?


  • Baklažanai yra mažai kaloringi, turi daug skaidulų ir yra puikus antioksidantų šaltinis, kurie padeda kovoti su uždegimais ir mažina širdies ligų riziką.
  • Maltos mėsa suteikia reikalingų baltymų ir geležies, kurie yra svarbūs energijai, raumenų augimui ir bendram kūno sveikatingumui.
  • Cukinijos yra mažai kaloringos ir turinčios daug vandens, todėl padeda hidratacijai ir yra naudingos virškinimui.
  • Morkos yra puikus beta-karotino šaltinis, kuris gerina akių sveikatą ir stiprina imuninę sistemą.
  • Riebi grietinėlė suteikia šio patiekalo kreminį skonį ir prideda šiek tiek riebalų, reikalingų vitaminų A, D, E ir K įsisavinimui.


Ingredientai

  • baklažanai: 1 (vid. dydžio)
  • malta mėsa: 160 gramų
  • supjaustytos cukinijos: geros saujos
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2
  • druska: žiupsnelio
  • mairūnas: žiupsnelio
  • džiovintos salierų šaknys: 1 žiupsnio
  • itališki maltos mėsos prieskoniai
  • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
  • riebi grietinėlė: 80-100 mililitrų
  • rūkytas sūris: poros griežinėlių


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia baklažaną švariai nuplaukite, perpjaukite išilgai perpus. Tada dalį minkštimo išskaptuokite. Išskaptuotąją dalį susmulkinkite, truputį negražesnę (su sėklomis) išmeskite (apytiksliai turėjau maždaug saują baklažano minkštimo).

2. Belieka gerai supjaustyti svogūną, nuskutame bei sutarkuojame morkytes, o maltą mėsą apkepiname nepridegančioje keptuvėje. Kai mėsa apkepa, sudėkite daržoves, berkite mairūną, salierą, druską bei dar truputį pakepinkite.

3. Tuomet supilkite grietinėlę, sumaišytą su pomidorų tyre bei geru šaukštu itališkų prieskonių. Viską gerai išmaišykite bei dėkite į baklažanus, prieš tai pastaruosius įdėjusios į foliją (tačiau baklažanų viršaus folija neuždenkite).

4. Tada ant baklažano įdaro sudėliokite juostelėmis supjaustyto sūrio griežinėlius. Truputį užlenkusios folijos kraštelius dėkite į orkaitę.

5. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. Skanaukite!