Nacho su malta jautiena, pupelėmis, kukurūzais, jalapenais ir sūriu

Kategorija: Užkandžiai


Nacho su malta jautiena, pupelėmis, kukurūzais, jalapenais ir sūriu

Paskelbė:
05 Balandžio 2022
Tokia nachos lėkštė su malta jautiena, konservuotomis pupelėmis, konservuotais kukurūzais, jalapenais ir sūriu idealiai tinka ne tik artimųjų, bet ir draugų pasisėdėjimui. Labai patogu valgyti, gana greitai pagaminama ir itin skanu. Labiausiai tinka prie pamėgto šalto alaus bokalo. Kas iš mano draugų paragavo, ne tik, kad pagyrė, bet dar ir recepto pasiprašė! Tad atėjo laikas pasidalinti su Jumis šia tobulybe! ;) 



Ingredientai



  • malta jautiena: ~400 gramų
  • sūris: 200 gramų (jei esate sūrio mėgėjai, galite dėti ir daugiau)
  • kukurūzų traškučiai Nachos: 1 pakelio
  • salsa padažas: 200 gramų
  • konservuotos pupelės: 150 gramų
  • konservuoti kukurūzai: 100 gramų
  • marinuotai jalapenai: 100 gramų (nėra būtina, bet itin tinka)
  • vanduo: 100 mililitrų
  • raudonieji svogūnai: 1
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • taco prieskonių mišinys: 1 pakelio


  • Patiekimui:
    • kalendra: pagal skonį (nėra būtina)


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų.
2. Per tą laiką, kol aliejus įkais, smulkiai susipjaustome svogūną.
3. Keptuvėje apkepame svogūną, kol šis suminkštės.
4. Tuomet sudedame maltą jautieną ir ją apkepiname.
5. Po to suberkite taco prieskonių mišinį ir įpilame vandens. Neuždengę maišydami pakepame visą keptuvės turinį maždaug 5-10 minučių.
6. Patarimas: Tokį mėsos padažą galite pasiruošti ir iš anksto, tada vakarėlio metu liks tik paskutinis darbas - iškepimas orkaitėje su nachos traškučiais. Tik tokiu atveju orkaitėje galite pakepti kiek ilgiau.
7. Kukurūzų traškučius sudedame į karščiui atsparų indą. Ant jų paskirstome iškeptą maltos mėsos padažą.
8. Ant viršaus suberiame konservuotus kukurūzus, konservuotas pupeles ir susmulkintus jalapenus.
9. Apliejame salsa padažu ir gausiai apibarstome tarkuotu sūriu.
10. Dedame į iki 225 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 5-7 minutes arba kol sūris išsilydo.
11. Patiekiame apibarstę susmulkintomis kalendromis (arba be jų). Skanaujame!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: