Paprastasis guliašas
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos

Paprastasis guliašas – tai populiarus ir skanus patiekalas, kuris kilęs iš Vengrijos, tačiau yra mėgstamas visoje Vidurio ir Rytų Europoje. Tai širdingas, sotus ir paprastai paruošiamas patiekalas, idealiai tinkantis šaltajam metų laikui. Guliašas dažniausiai gaminamas iš jautienos, bet gali būti ir su kitais mėsos tipais, taip pat dažnai jame naudojama gausybė daržovių ir prieskonių, suteikiančių patiekalui unikalų skonį.
Šiame guliašo recepte naudojama jautiena, svogūnai, paprika, pomidorai ir kiti prieskoniai, kurie kartu suteikia malonų, šiltą skonį, idealiai derantį su bulvėmis arba duona. Guliašas – tai puikus patiekalas šeimos vakarienei ar draugų susibūrimui.
Ingredientai:
- Jautiena
- Bulvės
- Svogūnai
- Česnakas
- Raudonasis pipirų milteliai
- Pomidorai
- Raudonieji paprikos
- Kuminas
- Majoranas
- Vištienos sultinys
- Alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga:
- Jautieną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje.
- Pridėkite smulkintus svogūnus ir česnaką, pakepinkite.
- Suberkite pipirų miltelius, kuminą ir majoraną.
- Įmaišykite supjaustytus pomidorus ir paprikas.
- Užpilkite sultiniu ir virkite ant mažos ugnies, kol mėsa taps minkšta.
- Prieš patiekiant įmaišykite virtas bulves.
Panašūs receptai

Vengriškas Guliašas

Senovinis austriškas guliašas su jautiena

VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS

JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS

Vengriškas jautienos guliašas kazane

JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS

Vengriškas jautienos guliašas

Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis

Tikras vengriškas jautienos guliašas

Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis

GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!

Skanus Kiaulienos guliašas