Piemenų pyragas su maltu jautienos faršu ir bulvėmis

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Piemenų pyragas su maltu jautienos faršu ir bulvėmis

Paskelbė:

Šis klasikinis piemenų pyragas su maltu jautienos faršu ir bulvėmis yra sotus, šildantis patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek šventėms. Jame derinamos įvairios daržovės, skanus faršas ir kreminė bulvių košė, kuri suteikia pyragui ypatingo švelnumo. Šis patiekalas tikrai patiks visiems mėgstantiems tradicinius, šiltus ir jaukius patiekalus.


Nauda sveikatai

  • Maltos jautienos faršas: Jautiena yra puikus baltymų ir geležies šaltinis, kuris padeda stiprinti raumenis ir gerina kraujo tiekimą.
  • Bulvės: Tai puikus angliavandenių šaltinis, kuriuos organizmas greitai pasisavina ir energiją, o jų valgymas padeda gerinti virškinimą.
  • Morkos: Morkos yra gausios vitaminu A, kuris svarbus akių sveikatai ir imunitetui.


Ingredientai

  • svogūnai: 1
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • malta jautiena: 500 gramų
  • morkos: 4
  • lauro lapai: 1
  • čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 2 skiltelių
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • Vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • balzaminis actas: 1 valgomojo šaukšto
  • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
  • jautienos sultinys: 400 mililitrų (galima pakeisti vandeniu)
Pyrago kepurei:
  • bulvės: 10
  • druska: žiupsnio
  • sviestas: 30 gramų
  • pienas: šlakelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morkas tiesiog griežinėliais.

2. Tada aliejuje pakepinkite svogūną.

3. Svogūnui suminkštėjus, sudėkite jautienos faršą. Kepinkite, kol gražiai apskrunda.

4. Tuomet sudėkite morkas, berkite lauro lapą, česnakus, čiobrelį, druską bei pipirus. Patroškinkite maždaug 10 minučių.

5. Supilkite padažus, actą, pomidorų tyrę, sultinį arba vandenį ir troškinkite maždaug pusvalandį, kol skystis nugaruoja, o mėsa bei daržovės suminkštėja.

6. Bulves nuskuskite ir išvirkite su druska. Sugrūskite. Įmaišykite sviestą bei pieną.

7. Tada troškintą mėsą dėkite į kepimo indą.

8. Ant viršaus paskirstykite bulvių košę. Šakute gražiai "pašiauškite" viršų, kad atrodytų dailiau.

9. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Lepinamės! :)