Jautienos tartaras su marinuotais agurkėliais

Kategorija: Jautiena, veršiena


Jautienos tartaras su marinuotais agurkėliais

Paskelbė:
03 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Jautienos išpjova tartarui: 200 g
  • Marinuoti agurkėliai: 50 g
  • Raudonasis svogūnas: 1 vnt
  • Dižono garstyčios: 10 g
  • Citrina: 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Mėsos paruošimas: jautienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite ir padėkite į šaldiklį 10–15 minučių, kad ji šiek tiek sustingtų.

2. Smulkinimas: išimkite mėsą iš šaldiklio ir supjaustykite mažais, maždaug 5–7 mm dydžio kubeliais.

3. Daržovių paruošimas: raudonąjį svogūną ir marinuotus agurkėlius smulkiai supjaustykite.

4. Maišymas: dubenyje sumaišykite smulkintą jautieną, svogūną ir agurkėlius.

5. Prieskonių pridėjimas: į mišinį įdėkite Dižono garstyčias, įpilkite alyvuogių aliejaus, išspauskite citrinos sultis, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.

6. Maišymas: viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

7. Patiekimas: suformuokite tartaro porcijas ir patiekite su citrinos skiltele bei šviežiomis salotomis.

8. Santrauka:Jautienos tartaras – tai elegantiškas ir subtilus užkandis, kuris gali nustebinti net ir išrankiausius gurmanus. Svarbiausia – naudoti aukštos kokybės šviežią mėsą ir tinkamai paruošti ingredientus. Nors žalia mėsa gali kelti abejonių, tinkamai paruoštas tartaras yra saugus ir itin skanus patiekalas.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: