Perlinių kruopų troškinys su mėsa
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos / Patiekalai iš kalakutienos / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Perlinių kruopų troškinys su mėsa – sočius ir skanus tradicinis patiekalas!
Perlinių kruopų troškinys su mėsa – tai šiltas, sotus ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tiks šaltą žiemos dieną. Šis troškinys pasižymi turtingu skoniu, kurį suteikia išmirkytos perlinės kruopos, šviežios daržovės, prieskoniai ir mėsa, pasirinkta pagal savo skonį. Patiekalas yra sotus, pilnas baltymų, skaidulų ir vitaminų, todėl tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Be to, jis taip pat puikiai tinka žmonėms, ieškantiems maistingų ir patikimų receptų su perlinėmis kruopomis.
Kodėl šis receptas naudingas?
- Maistingas: Perlinių kruopų troškinys suteikia organizmui reikalingų skaidulų, o mėsa – baltymų, kurie yra būtini raumenims ir sveikatai.
- Sotūs ir subalansuoti pietūs: Šis patiekalas sujungia visus reikalingus maistinius elementus: angliavandenius, baltymus ir sveikus riebalus.
- Daržovės ir prieskoniai: Morkos, svogūnai, česnakai ir lauro lapai prideda papildomų vitaminų bei mineralų, o pomidorų padažas suteikia patiekalui malonų rūgštumą ir gilų skonį.
- Paprasčiausias paruošimas: Paruošimo procesas yra paprastas ir reikalauja minimalios priežiūros, nes troškinys gaminamas orkaitėje.
Ingredientai
- Mėgstama mėsa: 600 g (jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena ar kita)
- Perlinės kruopos: 150 g (išmirkytos per naktį vandenyje)
- Morkos: 2 vnt. (didelės)
- Bulvės: 2-3 vnt. (vid. dydžio)
- Svogūnai: 1 vnt.
- Česnakai: 4 skiltelės
- Pomidorų padažas: 3 valg. š.
- Druska: pagal skonį
- Malti pipirai: pagal skonį
- Lauro lapeliai: keli
- Sviestas: 50 g (nėra būtina)
- Vanduo
Recepto paruošimas
1. Perlines kruopas iš vakaro užmerkti šaltame vandenyje, kitą dieną nuplauti jas po tekančiu vandeniu.
2. Tuomet mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, apibarstyti prieskoniais ir apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Į čenakinių dugną sudėti mėsos gabalėlius, ant jų po supjaustytą skiltelę česnako, griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą svogūną, perlinių kruopų ir kubeliais pjaustytas bulves.
4. Tada įdėti po 1 valg. š. pomidorų padažo, pagardinti lauro lapais ir įberti druskos bei pipirų.
5. Viską užpilti verdančiu vandeniu (pilti tiek, kad apsemtų).
6. Kad būtų dar gardžiau, į indelius galima įmesti po gabalėlį sviesto.
7. Indelius uždengti dangteliais ir dėti į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę.
8. Kepti maždaug 90 min.
9. Prieš patiekiant viską gerai išmaišyti.
Panašūs receptai











