Paprastai pagaminamas obuolių pyragas su migdolų plutele
Kategorija: Užkandžių receptai

Šis obuolių pyragas su migdolų plutele – puikus pasirinkimas visiems, kurie mėgsta paprastus ir skanius desertus. Saldus obuolių ir migdolų derinys suteikia pyragui puikų skonį ir tekstūrą.
Nauda sveikatai
- Obuoliai: Obuoliai yra puikus skaidulų šaltinis, padedantis gerinti virškinimą. Be to, jie turi daug vitaminų ir antioksidantų, kurie stiprina imuninę sistemą.
- Migdolai: Migdolai yra turtingi sveikaisiais riebalais, baltymais, vitaminais ir mineralais, tokiais kaip vitaminas E, kuris gerina odos būklę ir yra svarbus imuninės sistemos palaikymui.
- Sviestas: Nors sviestas yra kaloringas, jis suteikia pyragui malonų skonį ir tekstūrą. Svarbu jį vartoti su saiku.
Ingredientai
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 200 mililitrų
- druska: žiupsnelio
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- pienas: 100 mililitrų
- sviestas: 100 gramų
- kvietiniai miltai: 300 mililitrų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- maži obuolių kubeliai: 400 mililitrų
- sviestas: 50 gramų
- cukrus: 100 mililitrų
- migdolų plokštelės: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išardomą kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Kiaušinius ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
4. Tada supilame pieną ir ištirpintą sviestą, gerai išmaišome.
5. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišome.
6. Įmaišome pusę obuolių ir tešlą sukrečiame į formą.
7. Tuomet ant viršaus paskleidžiame likusius obuolius.
8. Migdolų plutelė: Ištirpiname sviestą, įmaišome cukrų ir pakaitiname kol cukrus aptirpsta, suberiame migdolus ir išmaišome.
9. Gautą rupią masę šaukštu paskleidžiame ant pyrago viršaus.
10. Kepame orkaitėje maždaug 40 minučių. Lepinamės!
Panašūs receptai











