Keptas baklažanas su silke ir sūriu

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Keptas baklažanas su silke ir sūriu

Paskelbė:

Keptas baklažanas su silke ir sūriu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta sveikus, tačiau skanius patiekalus. Šis patiekalas suteikia galimybę mėgautis skirtingų skonių deriniu: kreminiu fetos sūriu, sūria silke ir šviežiais prieskoniais. Baklažanas, kuris yra šio patiekalo pagrindas, pasižymi mažai kalorijų turinčia sudėtimi, tačiau dideliu kiekiu skaidulų, kurios puikiai tinka sveikai mitybai.

Feta sūris praturtina patiekalą baltymais ir kalciu, o silke gauname omega-3 riebalų rūgščių, kurios teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Džiūvėsiai suteikia šiek tiek traškumo, o česnakas ir žolelės – nuostabų aromatą. Alyvuogių aliejus ne tik praturtina patiekalą sveikaisiais riebalais, bet ir suteikia malonų skonį.


Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?


  • Omega-3 riebalų rūgštys: Silke esantys omega-3 riebalai gerina širdies sveikatą ir mažina uždegimus organizme.
  • Baltymai ir kalcis: Feta sūris prisideda prie raumenų augimo ir stiprina kaulus.
  • Skaidulos: Baklažanas turi daug skaidulų, kurios padeda gerinti virškinimą ir palaikyti sveiką žarnyną.
  • Antioxidantai: Česnakas ir prieskoninės žolelės suteikia natūralių antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų.


Ingredientai

  • baklažanas
  • fetos sūrio: 100 gramų
  • silkių file
  • česnako: 3 skiltelių
  • džiūvėsių: 2 šaukštai
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • smulkintų petražolių
  • krapų
  • svogūnų laiškų


Recepto paruošimas

1. Baklažaną perpjauname per pusę, išskobiame minkštimą ir dedame į kepimo skardą, šauname į įkaitintą 200C orkaitę 10-15 min.

2. Tuo metu sutriname 100 gr fetos sūrį, smulkiname silkės filė, 3 skilteles česnako, išskobtą baklažano minkštimą ir sumaišome su 2 šaukštais džiūvėsių. Traukiame baklažaną iš orkaitės, truputėlį pasūdome (bet ne per daug, nes feta sūri), pipiriniame ir kiekvieną puselę pašlakstome alyvuogių aliejumi.

3. Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir krapais, prikraunam paruošto mišinio, ant viršaus truputį barstome džiūvėsių ir dedame atgal į orkaitę 10 min.

4. Kai gražiai paruduoja, traukiame, apšlakstome alyvuogių aliejumi, puošiame petražolių smulkintais lapeliais, svogūno laiškais ir mėgaujamės puikiu užkandžiu su raudonu vynu, palydint saulę.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook