Ukrainietiški virtiniai „varenyky“ su vyšniomis
Kategorija: Užkandžiai
Virtiniams reikės:
Tešlai:
450-500 g miltų;
1 kiaušinio;
Žiupsnelio druskos;
Pusės puodelio šalto vandens;
Įdarui:
4-5 puodelių vyšnių;
4-5 šaukštų cukraus;
Padažui:
Sviesto, grietinės ir cukraus arba jogurto pagal skonį.
Gaminimas:
- Iš nuplautų vyšnių išimkite kauliukus ir apibarstykite maždaug 4 valgomaisiais šaukštais cukraus. Uogas palikite šaltai. Po kurio laiko susidariusį sirupą nupilkite. Leiskite uogoms pastovėti apie valandą ir vėl nupilkite susidariusį skystį.
- Miltus suberkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Vandens pilkite tiek, kad galėtumėte suminkyti nelimpančią prie rankų, bet ir ne per daug kietą, elastingą tešlą.
- Užminkytą tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui, kad išbrinktų.
- Iškočiokite tešlą ir su stikline formuokite apskritimus.
- Į apskritimus dėkite įdarą ir sulipinkite. Kraštus vyniokite panašiai kaip kibinus.
- Suformuotus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Palaukite, kol iškils ir pavirkite dar 3 minutes.
- Išgriebtus iš puodo virtinius apšlakstykite tirpintu sviestu, kad nesuliptų ir įgautų blizgesio.
Virtinius galima patiekti įvairiai, bet dažniausia jie apibarstomi cukrumi ir pagardinami grietine. Galima naudoti ir jogurto padažą. Skanaus!
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Virtiniai su žąsienos įdaru
Virtinukai su grybų įdaru
Naminiai kibinai su vištiena
Virtinukai su grybų įdaru
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Populiarieji varškės sausainiai
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Naminiai virtinukai su grybais
Tortas „Juodasis miškas“
Citrininis pyragas
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Pyragėliai su grybais
Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Mieliniai blynai
Labai skanios spurgos
Kepti koldūnai su paukštienos įdaru
Be galo gardūs mieliniai blynai
Pica su voveraitėmis
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Bandelės su lašinukais