Nesaldūs užkandiniai pyragėliai su faršu
Kategorija: Užkandžiai
Aš ir mano šeima tokius nesaldžius užkandinius pyragėlius mėgstame dėl dviejų labai paprastų priežasčių. Pirmiausia jie yra labai skanūs, o antra jie yra itin patogūs. Turiu omenyje, juos lengva transportuoti, galima įsidėti tiek į darbą, tiek keliaujant į gamtą pasibūti prie ežero. Tada nereikia pirkti nesveikų užkandžių, galima pavalgyti tiesiog maisto pasigaminto savo virtuvėje. :)
1. Pirmiausia kiaulienos faršą (tinka ir jautienos, su kitais nemėginau) sumaišykite su prieskoniais mėsai (galite rinktis mišinį iš pakelio arba naudoti įvairius mėgiamus prieskonius).
2. Tada smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite keletą morkų.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Porą minučių pakepinkite svogūnus, dėkite morkas ir kepkite, kol jos suminkštės.
5. Tada dėkite faršą ir kepkite, vis smulkindami jį mentele.
6. Kai jau mėsa iškepa, pilkite į keptuvę porą šaukštų pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.
7. Pakepkite viską dar kelias minutes ir išjunkite.
8. Palikite faršą šiek tiek atvėsti.
9. Atšildytą sluoksniuotą tešla lengvai iškočiokite į kvadratą.
10. Lakštą pjaustykite į mažesnius kvadratėlius (aš pati pjaunu į 4 dalis).
11. Į kiekvieno jų vidurį dėkite pasiruoštą faršo masę ir užspauskite tešla, kad neliktų tarpelių.
12. Paruoštus pyragėlius dėkite ant kepimo popieriaus ir patepkite kiaušinio plakiniu.
13. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol pyragėliai taps gražios auksinės spalvos.
14. Patiekti galite su daržovėmis, salotomis arba skanauti tiesiog vienus. Pasimėgaukit!
Ingredientai
- kiaulienos faršas
- svogūnai
- morkos
- pomidorų padažas
- prieskoniai mėsai (arba kiti mėgstami prieskoniai)
- sluoksniuota tešla
- kiaušiniai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos faršą (tinka ir jautienos, su kitais nemėginau) sumaišykite su prieskoniais mėsai (galite rinktis mišinį iš pakelio arba naudoti įvairius mėgiamus prieskonius).
2. Tada smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite keletą morkų.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Porą minučių pakepinkite svogūnus, dėkite morkas ir kepkite, kol jos suminkštės.
5. Tada dėkite faršą ir kepkite, vis smulkindami jį mentele.
6. Kai jau mėsa iškepa, pilkite į keptuvę porą šaukštų pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.
7. Pakepkite viską dar kelias minutes ir išjunkite.
8. Palikite faršą šiek tiek atvėsti.
9. Atšildytą sluoksniuotą tešla lengvai iškočiokite į kvadratą.
10. Lakštą pjaustykite į mažesnius kvadratėlius (aš pati pjaunu į 4 dalis).
11. Į kiekvieno jų vidurį dėkite pasiruoštą faršo masę ir užspauskite tešla, kad neliktų tarpelių.
12. Paruoštus pyragėlius dėkite ant kepimo popieriaus ir patepkite kiaušinio plakiniu.
13. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol pyragėliai taps gražios auksinės spalvos.
14. Patiekti galite su daržovėmis, salotomis arba skanauti tiesiog vienus. Pasimėgaukit!
Nesaldūs užkandiniai keksiukai su dešrelėmis ir kefyru
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai
Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
Užkepti nachos čipsai orkaitėje su faršu ir sūriu
Šniceliai su balta duona ir padažu
Bulvių pyragėliai
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
Vištienos širdelių guliašas baltame padaže su grietinėle
Jažynka - bulvių, morkų ir žirnelių troškinys
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Purūs kotletai iš cukinijos su faršu vakarienei
Čili sriuba
Vištienos ir bulvių apkepas su sūriu bei pievagrybiais
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais
Takų skonio avokadai su malta mėsa
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru
Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė
Kalakuto širdelių troškinys su daržovėmis ir grietine