Pyragėliai su džiovintais grybais
Kategorija: Grybų patiekalai / Užkandžiai
Kviečiu išbandyti šių pyragėlių receptą ir pažadu, kad nenusivilsite!
1. Įdaras: Džiovintus grybus užpilkite su verdančiu vandeniu bei palikite visai nakčiai. Išimkite iš vandens, nuspauskite skystį, smulkiai supjaustykite bei apkepkite aliejuje.
2. Tuomet svogūnus smulkiai supjaustykite bei apkepkite iki auksinės spalvos. Sumaišykite su paruoštais grybais.
3. Tešla: Į šiltą vandenį įpilkite aliejaus. Įdėkite druskos bei cukraus, išmaišykite. Sausas mieles sumaišykite su 300 gramų miltų. Į miltų masę supilkite paruoštą skystį, išmaišykite. Tada likusius miltus suberkite dalimis, kol tešla taps minkšta bei nelimpanti prie rankų (minkykite maždaug 10 minučių). Palikite tešlą 1-2 valandas, kad pakiltų.
4. Pyragėlių formavimas: Paimkite tešlos dalį, iškočiokite bei darykite norimos formos pyragėlius. Suformuotus pyragėlius kepkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Galiausiai iškeptus pyragėlius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių. Skanaukite!
Ingredientai
- šiltas vanduo: 200 mililitrų
- aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- sausos mielės: 7 gramų
- miltai: ~500 gramų
- Įdarui:
- džiovinti grybai
- svogūnai
Recepto paruošimas
1. Įdaras: Džiovintus grybus užpilkite su verdančiu vandeniu bei palikite visai nakčiai. Išimkite iš vandens, nuspauskite skystį, smulkiai supjaustykite bei apkepkite aliejuje.
2. Tuomet svogūnus smulkiai supjaustykite bei apkepkite iki auksinės spalvos. Sumaišykite su paruoštais grybais.
3. Tešla: Į šiltą vandenį įpilkite aliejaus. Įdėkite druskos bei cukraus, išmaišykite. Sausas mieles sumaišykite su 300 gramų miltų. Į miltų masę supilkite paruoštą skystį, išmaišykite. Tada likusius miltus suberkite dalimis, kol tešla taps minkšta bei nelimpanti prie rankų (minkykite maždaug 10 minučių). Palikite tešlą 1-2 valandas, kad pakiltų.
4. Pyragėlių formavimas: Paimkite tešlos dalį, iškočiokite bei darykite norimos formos pyragėlius. Suformuotus pyragėlius kepkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Galiausiai iškeptus pyragėlius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių. Skanaukite!
Raktažodžiai:
vanduo, aliejus, druska, cukrus, mieles, sausos mieles, miltai, svogunai, grybai, dziovinti grybai, pyrageliai, pyrageliai su grybais
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Bandelės su dešrelėmis
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Perlenkta pica
Pyragėliai su grybais
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Mielinės spurgos su džemu
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Bulvienė su džiovintais grybais
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Pyragėliai su grybais
Pica su voveraitėmis
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Grybų padažas
Soti naminė pica
Minkštos moliūgo bandelės