Pyragėliai su džiovintais grybais

Kategorija: Grybų patiekalai / Užkandžiai


Pyragėliai su džiovintais grybais

Paskelbė:
24 Geg. 2022
Kviečiu išbandyti šių pyragėlių receptą ir pažadu, kad nenusivilsite!


Ingredientai



  • šiltas vanduo: 200 mililitrų
  • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sausos mielės: 7 gramų
  • miltai: ~500 gramų


  • Įdarui:
    • džiovinti grybai
    • svogūnai

Recepto paruošimas



1. Įdaras: Džiovintus grybus užpilkite su verdančiu vandeniu bei palikite visai nakčiai. Išimkite iš vandens, nuspauskite skystį, smulkiai supjaustykite bei apkepkite aliejuje.
2. Tuomet svogūnus smulkiai supjaustykite bei apkepkite iki auksinės spalvos. Sumaišykite su paruoštais grybais.
3. Tešla: Į šiltą vandenį įpilkite aliejaus. Įdėkite druskos bei cukraus, išmaišykite. Sausas mieles sumaišykite su 300 gramų miltų. Į miltų masę supilkite paruoštą skystį, išmaišykite. Tada likusius miltus suberkite dalimis, kol tešla taps minkšta bei nelimpanti prie rankų (minkykite maždaug 10 minučių). Palikite tešlą 1-2 valandas, kad pakiltų.
4. Pyragėlių formavimas: Paimkite tešlos dalį, iškočiokite bei darykite norimos formos pyragėlius. Suformuotus pyragėlius kepkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Galiausiai iškeptus pyragėlius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: