Vegetariški pupelių burgeriai - mėsainiai su daržovėmis
Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
- raudonųjų pupelių aitriųjų paprikų padaže: 1 indelio
- svogūnų: 1
- morkų: 1
- paprikų: 0,5
- česnako: 2 skiltelių
- kario: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos
- juodųjų pipirų
- kiaušinių: 1
- džiūvėsėlių: 4 valgomųjų šaukštų
- mėsainių bandelės (tinka ir grūdėtos duonelės, svarbiausia, kad būtų minkštos bei skanio)
- fermentinio sūrio: pagal skonį (nėra būtina)
- garstyčios / majonezas
- rauginti agurkai
- raudonieji svogūnai
- pomidorai
- salota
- kiti mėgstami priedai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susmulkinkite svogūną, morką, papriką ir česnaką. apkepinkite ant aliejaus.
2. Pupeles šiek tiek nusunkite. sumaišykite su keptomis daržovėmis. Pagardinkite druska, pipirais ir kariu.
3. Sutrikite masę šakute (aš pati šį kartą smulkinau tuo pačiu kombainu, tik nereikia sutrinti iki tyrės).
4. Muškite kiaušinį, berkite džiūvėsėlius ir šlapiomis rankomis suformuokite kotletukus (man gavosi 6 nedideli).
5. Kepkite įkaitintame aliejuje (arba orkaitėje). Bebaigiant kepti mėsainiams, jau išjungus kaitrą, aš dar uždėjau ant kiekvieno po riekelę fermentinio sūrio.
6. Konstruokite mėsainius: Bandelę perpjaukite pusiau, vieną patepkite garstyčiomis, uždėkite pupelių kotletuką su sūriu.
7. Kitą puselę patepkite majonezu, dedame agurkėlių, svogūnų, pomidoro riekelę. Suvožkite ir iškart skanaukite!