Pupelių karis - troškinys su daržovėmis ir bulvėmis

Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Daržovių patiekalai


Pupelių karis - troškinys su daržovėmis ir bulvėmis

Paskelbė:
24 Kovo 2024

Ingredientai

  • baltųjų pupelių: 1,5 stiklinės
  • svogūnų: 1
  • morkų: 1
  • geltonųjų paprikų: 0,5
  • pomidorų: 2
  • česnako: 2 skiltelių
  • bulvių: 1
  • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
  • baziliko
  • krapų
  • kario
  • maltos saldžiosios paprikos
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • aliejaus



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pupeles užmerkite vandenyje visai nakčiai.

2. Kitą dieną išvirkite pupeles maždaug 40 minučių nesūdytame vandenyje.

3. Tada gilioje keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepinkite susmulkintus svogūnus, sutarkuotą morką ir papriką.

4. Berkite raudonus prieskonius ir pomidorų pastą.

5. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę ir patroškinkite.

6. Po to sudėkite stambiai tarkuotą bulvę ir nusunktas pupeles. Gausiai pagardinkite druska, pipirais, berkite žoleles, įdėkite sviesto. Troškinkite, vis įpildami šiek tiek vandens, kol bulvės "paleis" krakmolą ir troškinys sutirštės.

7. Pabaigoje įspauskite česnako.

8. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais ir salotomis. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su agurkų-fetos salotomis: agurkų griežinėlius pagardinkite šaukštu graikiško jogurto, patrupinkite fetos sūrio ir krapų.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: