GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
- grikių kruopos: 200 gramų
- kiaušiniai: 1
- svogūnai: 1 (didesnio)
- česnakas: 2 skiltelių
- druska: žiupsnelio
- Iš pradžių grikių kruopas suberkite į verdantį vandenį bei pavirkite maždaug 5 minutes. Paskui išjunkite viryklę, uždengtame puode palikite kruopas išbrinkti. Po maždaug 30 minučių kruopos bus išvirusios. Kruopas sumalkite blenderiu.
- Svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Česnaką išspauskite spaustuku. Muškite kiaušinį, berkite druskos bei visą masę išmaišykite.
- Tada drėgnomis rankomis formuokite kotletukus bei apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Antras variantas: Padarykite kotletukus, sudėkite juos į troškintuvą. Paruoškite padažą (3 valgomuosius šaukštus grietinės užpilkite 100 mililitrų verdančio vandens, berkite šiek tiek druskos ir išmaišykite) bei padažą užpilkite ant kotletukų. Dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 25 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite!
- Rekomendacija: Daugiau grikių kotletų receptų rasite: Grikių kotletai.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
Šventėms – tortas „Snickers“
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šniceliai su balta duona ir padažu
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)