Lobio sriuba - gruziniškas pupelių užkandis su kalendra ir svogūnais
Kategorija: Užkandžiai
Gruzijoje tikriausiai kiekviena namų šeimininkė turi savo lobio sriubos receptą ir tokio užkandžio pagaminimo paslaptis. Bet realiai egzistuoja du pagrindiniai šio patiekalo variantai: iš sutraiškytų pupelių ir iš nesutraiškytų. Šios dienos mano rekomenduojamas receptas yra tarpinis ir turėtų patikti visiems.
1. Išmirkome pupeles vandenyje. Geriausia tai būtų padaryti iš vakaro. Kuo ilgiau pupelės pabus vandenyje, tuo švelnesnis lobio sriubos gausis.
2. Po to praplauname pupeles, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame.
3. Kai užvirs, palaukiame maždaug 15 minučių ir tuomet nupilame vandenį.
4. Dar kartą užpilame pupeles vandeniu ir verdame toliau (maždaug 1,5-2 valandas). Jei paimtas iš puodo pupeles galite sutrinti pirštais - vadinasi pupelės yra paruoštos.
5. Per tą laiką, kol ruošiamos pupelės, smulkiai supjaustome svogūnus ir apkepame aliejuje iki gražios auksinės spalvos.
6. Pusę pupelių sutraiškome, o kitą pusę paliekame kaip yra.
7. Sumaišome su svogūnais, smulkiai pjaustytomis šviežiomis kalendromis, traiškytais česnakais, maltomis kalendromis ir vyno actu. Pasūdome. Lobio valgomas dar karštas. Skanaus!
Ingredientai
- šviežia kalendra: 15 gramų
- malta kalendra: 2 arbatinių šaukštelių
- raudonosios pupelės: 800 gramų
- svogūnai: 4
- česnakas: 2 skiltelių
- baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
- jūros druska
- alyvuogių aliejus
Recepto paruošimas
1. Išmirkome pupeles vandenyje. Geriausia tai būtų padaryti iš vakaro. Kuo ilgiau pupelės pabus vandenyje, tuo švelnesnis lobio sriubos gausis.
2. Po to praplauname pupeles, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame.
3. Kai užvirs, palaukiame maždaug 15 minučių ir tuomet nupilame vandenį.
4. Dar kartą užpilame pupeles vandeniu ir verdame toliau (maždaug 1,5-2 valandas). Jei paimtas iš puodo pupeles galite sutrinti pirštais - vadinasi pupelės yra paruoštos.
5. Per tą laiką, kol ruošiamos pupelės, smulkiai supjaustome svogūnus ir apkepame aliejuje iki gražios auksinės spalvos.
6. Pusę pupelių sutraiškome, o kitą pusę paliekame kaip yra.
7. Sumaišome su svogūnais, smulkiai pjaustytomis šviežiomis kalendromis, traiškytais česnakais, maltomis kalendromis ir vyno actu. Pasūdome. Lobio valgomas dar karštas. Skanaus!
Raktažodžiai:
kalendra, pupeles, svogunai, cesnakas, raudonos pupeles, actas, druska, juros druska, aliejus, vyno actas, baltojo vyno actas, sriuba, uzkandziai
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
Čili sriuba (aštri sriuba)
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Virtų pupelių užtepėlė
Mišrainė su kepta duona, pupelėmis ir obuoliais
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Ankštinės pupelės su grybais
Čili sriuba su faršu
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Keto konjac makaronai su tofu
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
Šiupininė sriuba
Pupelių salotos su šprotais, kiaušiniais ir konservuotais kukurūzais
Pupelių ir kukurūzų mišrainė vos per 5min!
Burrito pusryčiams
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis
Tailandietiški makaronai su vištiena