Pupelių paštetas
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Kai pirmą kartą pamačiau šio recepto pavadinimą net pagalvojau, kad tai klaida. Juk paštetai gaminami iš kepenėlių, o ne iš pupelių. Kai perskaičiau visą receptą, jau tą akimirką žinojau, kad būtinai pasigaminsiu. Ir pasigaminau. Labai patiko mūsų šeimai. Dabar gaminame gana dažnai. Dalinuosi receptu ir su Jumis, gal prigis toks patiekalas ir Jūsų šeimos pusryčiams.
1. Iš pradžių pupeles nuplaukite bei užmerkite iš vakaro.
2. Po to išvirkite pasūdytame vandenyje, kai pravėsta, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Į gautą masę pilkite aliejų, dėkite sukapotą česnaką, garstyčias, pipirus, jeigu reikia dar druskos bei šiek tiek majonezo. Gerai išmaišykite. Jeigu reikia, dėkite majonezo tiek, kol gausite norimą konsistenciją. Man prireikė 2 pilnų valgomųjų šaukštų.
3. Labai gardu valgyti su paskrudinta balta formine duona arba batonu. O aš skrudinu gana paprasta: batono riekeles aptepu trupučiu sviesto bei dedu į orkaitę, kai viršus apskrunda, apverčiu, paskrudinu dar ir traukiu lauk. Labai tinka skrudinti ir tosteryje, jeigu jį turite. Skanaus!
Ingredientai
- pupelės: 250 gramų (naudojau raudonas)
- česnakas: 4 skiltelių
- garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- majonezas
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pupeles nuplaukite bei užmerkite iš vakaro.
2. Po to išvirkite pasūdytame vandenyje, kai pravėsta, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Į gautą masę pilkite aliejų, dėkite sukapotą česnaką, garstyčias, pipirus, jeigu reikia dar druskos bei šiek tiek majonezo. Gerai išmaišykite. Jeigu reikia, dėkite majonezo tiek, kol gausite norimą konsistenciją. Man prireikė 2 pilnų valgomųjų šaukštų.
3. Labai gardu valgyti su paskrudinta balta formine duona arba batonu. O aš skrudinu gana paprasta: batono riekeles aptepu trupučiu sviesto bei dedu į orkaitę, kai viršus apskrunda, apverčiu, paskrudinu dar ir traukiu lauk. Labai tinka skrudinti ir tosteryje, jeigu jį turite. Skanaus!
Raktažodžiai:
pupeles, cesnakas, garstycios, majonezas, druska, pipirai, alyvuogiu aliejus, pastetas, pupeliu pastetas
Mišrainė su kepta duona, pupelėmis ir obuoliais
Lobio sriuba - gruziniškas pupelių užkandis su kalendra ir svogūnais
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Virtų pupelių užtepėlė
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Tailandietiški makaronai su vištiena
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Keptuvėje kepti grybų maltinukai su kiaušiniais
Virta veganiška avižinė košė su karamelizuotais bananais ir obuoliais
Kugelis su kiaulės koja
Naminė bulvių dešra
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Burrito pusryčiams
Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje
Užtepėlė su lašiša
Čilietiško moliūgo, pupelių ir makaronų troškinys
Suomiškos bulvių salotos
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
ČESNAKINIS MAJONEZO PADAŽAS
Daržovių mišrainė su majonezu
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
Salotos su konservuotais pievagrybiais