Naminiai kebabai su malta mėsa ir majonezo padažu
Kategorija: Užkandžių receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos

Ingredientai
- tortilijos: 6 (arba nedidelių lavašų)
Mėsai:
- malta jautiena: 500 gramų (tinka ir kita mėsytė)
- svogūnai: 1 (kapoto)
- mairūnas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
- pipira: pagal skonį
Padažui:
- majonezas: 5 valgomųjų šaukštų
- virintas šaltas vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
- raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
- bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1-3 skiltelių (pagal skonį)
- druska: pagal skonį
- čili prieskoniai (jeigu norisi)
Daržovės:
- agurkų
- pomidorų
- kiniško kopūsto
- svogūnų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš mėsai nurodytų ingedientų suminkykite faršą, suformuokite 6 nestorus kotletus bei kepkitekarštoje keptuvėje, kol visiškai iškepa, maždaug po 5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus supjaustykite plonais griežinėliais bei apskrudinkite keptuvėje.
2. Tuomet karštą mėsą dėkite ant lavašo arba tortilijos bei gausiai apipilkite padažu.
3. Tada ant viršaus dėkite smulkiai supjaustytas daržoves.
4. Užlenkite apačią bei šonus, dar galite susukti į foliją, kad valgant nelašėtų padažas.
5. Padažas: Majonezą išsukite su vandeniu, įspauskite česnaką, berkite prieskonius bei druską.
6. Viską gerai išmaišykite. Tobuliausia jeigu padažas iki naudojimo pastovi valanda arba dvi šaldytuve. Mėgaujamės:)
Panašūs receptai

NAMINIAI KEBABAI SU MALTA MĖSA

Naminiai kebabai

Naminiai kebabai su česnakiniu padažu

Pilno grūdo tortilijos kebabai su vištienos šlaunelių mėsa ir padažu

Buritai su malta jautiena, ryžiais, pupelėmis ir čederiu

JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE

JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU

Senovinis austriškas guliašas su jautiena

Naked burgers - Atviri naminiai mėsainiai

Nesaldūs užkandiniai pyragėliai su faršu

Jautienos faršo iešmeliai - kebabiukai ant laužo arba orkaitėje

Nacho su malta jautiena, pupelėmis, kukurūzais, jalapenais ir sūriu