Naminiai kebabai su malta mėsa ir majonezo padažu
Kategorija: Užkandžių receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Ingredientai
- tortilijos: 6 (arba nedidelių lavašų)
Mėsai:
- malta jautiena: 500 gramų (tinka ir kita mėsytė)
- svogūnai: 1 (kapoto)
- mairūnas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
- pipira: pagal skonį
Padažui:
- majonezas: 5 valgomųjų šaukštų
- virintas šaltas vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
- raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
- bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1-3 skiltelių (pagal skonį)
- druska: pagal skonį
- čili prieskoniai (jeigu norisi)
Daržovės:
- agurkų
- pomidorų
- kiniško kopūsto
- svogūnų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš mėsai nurodytų ingedientų suminkykite faršą, suformuokite 6 nestorus kotletus bei kepkitekarštoje keptuvėje, kol visiškai iškepa, maždaug po 5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus supjaustykite plonais griežinėliais bei apskrudinkite keptuvėje.
2. Tuomet karštą mėsą dėkite ant lavašo arba tortilijos bei gausiai apipilkite padažu.
3. Tada ant viršaus dėkite smulkiai supjaustytas daržoves.
4. Užlenkite apačią bei šonus, dar galite susukti į foliją, kad valgant nelašėtų padažas.
5. Padažas: Majonezą išsukite su vandeniu, įspauskite česnaką, berkite prieskonius bei druską.
6. Viską gerai išmaišykite. Tobuliausia jeigu padažas iki naudojimo pastovi valanda arba dvi šaldytuve. Mėgaujamės:)
Panašūs receptai
NAMINIAI KEBABAI SU MALTA MĖSA
Naminiai kebabai
Naminiai kebabai su česnakiniu padažu
Pilno grūdo tortilijos kebabai su vištienos šlaunelių mėsa ir padažu
Buritai su malta jautiena, ryžiais, pupelėmis ir čederiu
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
Naked burgers - Atviri naminiai mėsainiai
Nesaldūs užkandiniai pyragėliai su faršu
Jautienos faršo iešmeliai - kebabiukai ant laužo arba orkaitėje
Nacho su malta jautiena, pupelėmis, kukurūzais, jalapenais ir sūriu