Jautienos faršo iešmeliai - kebabiukai ant laužo arba orkaitėje

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Jautienos faršo iešmeliai - kebabiukai ant laužo arba orkaitėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • malta jautiena: 400 gramų (arba aviena)
  • džiūvėsėliai: 100 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • malta saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • mediniai iešmukai: 4
  • lavašas


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių medinius iešmelius pamerkite į vandenį, kad kepdami jie nesudegtų.

2. Tuomet į faršą sudėkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius bei labai gerai išminkykite rankomis.

3. Tada mėsą padalinkite į 4 lygias dalis bei formuokite dešreles, į kurių vidurį verkite medinį pagaliuką ir suformuokite kebabą. Visi turėtų būti vienodi, paspauskite, kad tvirtai laikytųsi.

4. Aptepkite juos aliejumi bei kepkite kepsninėje ant žarijų arba orkaitėje, įjungusios grilio režimą maždaug pusvalandį.

5. Po to kebabus patiekite su lavašu, šviežiomis daržovėmis bei riebiu jogurtu. Skanaukite!