Jautienos faršo iešmeliai - kebabiukai ant laužo arba orkaitėje
Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos

Ingredientai
- malta jautiena: 400 gramų (arba aviena)
- džiūvėsėliai: 100 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- malta saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- mediniai iešmukai: 4
- lavašas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių medinius iešmelius pamerkite į vandenį, kad kepdami jie nesudegtų.
2. Tuomet į faršą sudėkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius bei labai gerai išminkykite rankomis.
3. Tada mėsą padalinkite į 4 lygias dalis bei formuokite dešreles, į kurių vidurį verkite medinį pagaliuką ir suformuokite kebabą. Visi turėtų būti vienodi, paspauskite, kad tvirtai laikytųsi.
4. Aptepkite juos aliejumi bei kepkite kepsninėje ant žarijų arba orkaitėje, įjungusios grilio režimą maždaug pusvalandį.
5. Po to kebabus patiekite su lavašu, šviežiomis daržovėmis bei riebiu jogurtu. Skanaukite!
Panašūs receptai

Jautienos ir kiaulienos kotletas orkaitėje tarsi liulia kebabas

JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI

Orkaitėje kepti jautienos vėrinukai - iešmeliai su daržovėmis

Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu

Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)

Netikras zuikis Amerikietiškai

T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu

Pietums – gardieji „Pūkučiai“

JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE

Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais

Naminiai kebabai su malta mėsa ir majonezo padažu

Buritai su malta jautiena, ryžiais, pupelėmis ir čederiu