Senovinis austriškas guliašas su jautiena
Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Ingredientai:
- jautiena: 440 gramų (aš naudoju "Kitchen me" sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnį be kaulo "RIB EYE")
- miltai: 5 šaukštų
- druska: pagal skonį
- malti pipirai: pagal skonį
- svogūnai: 1 (didelio)
- rūkyta paprika: 1 šaukštelio
- česnakas: 2 skiltelių
- aliejus
- kmynai: 1 šaukštelio
- pomidorų pasta: 1 šaukšto
- jautienos sultinys: 500 mililitrų
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia mėsą supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
- Apvoliokite miltų, druskos ir pipirų mišinyje.
- Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite mėsą. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Apkepusią jautieną išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejaus šlakelį ir pakepinkite susmulkintą pusžiedžiais svogūną, kepkite maždaug 4 minutes.
- Tada sudėkite susmulkintus česnakus. Pakepinkite maždaug 30 sekundžių.
- Sudėkite pomidorų pastą, paprikos miltelius ir maišydami patroškinkite maždaug 1-2 minutes.
- Sudėkite atgal mėsą, berkite kmynus, dėkite druskos, pipirų, pilkite sultinį ir uždengę ant silpnos ugnies troškinkite maždaug 1,5-2 valandas.
- Valgykite su mėgstamu garnyru. Galima valgyti ir vieną. Skanaus!
Panašūs receptai
MONGOLIŠKA JAUTIENA
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
Vengriškas jautienos guliašas kazane
GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU
Jautienos befstrogenas su pievagrybiais
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Jautienos troškinys su morkomis
Jautienos antrekotas su traškiais brokoliais ir spalvingomis paprikomis
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS