Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai:
- mielės: 15 gramų
- šiltas vanduo: 1 stiklinės
- medus: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 2,5 stiklinės
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- alyvuogių aliejus: 0,5 stiklinės + 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: 1 didelio, supjaustyto plonais griežinėliais
- pomidorai: 1 vidutinio dydžio, supjaustyto skiltelėmis
- šviežias rozmarinas: 2 šakelių, nuskintais lapeliais
- smulkiai tarkuotas parmezano sūris: trečdalio stiklinės
Recepto paruošimas:
Dubenyje sumaišome mieles, šiltą vandenį ir medų.
Leidžiame pailsėti, kol mielės suputos maždaug 10 minučių.
Sudedame miltus, 0,25 puodelio alyvuogių aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Suminkome tešlą.
Tešlą sudedame į dubenėlį, uždengiame polietileno plėvele ir leidžiame pastovėti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Tešlą sudedame į kepimo skardą, ištampome iki kraštų ir subadome pirštu.
Tešlą apliejame 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Palaukiame maždaug 20 minučių, kol tešla taps putli.
Į įkaitintą keptuvę sudedame svogūnų griežinėlius, uždengiame ir kepame, kol šie pasidarys auksinės rudos spalvos.
Tešlą apdedame pomidorų griežinėliais, karamelizuotais svogūnais, rozmarinas, parmezano sūriu ir druska.
Apliejame likusiais 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
Kepame iki auksinės rudos spalvos, maždaug 20 minučių.
Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti ant grotelių.
Raktažodžiai:
karamelizuotais svogūnais, duonele, rozmarinas, medus, miltai, pomidorais ir rozmarinais, Duonelė su
Mėsainis Insanity
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Šventėms – tortas „Snickers“
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
Silkė su karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Greitas Obuolių pyragas
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Mielinės spurgos su džemu
Pica su tunu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Tortas „Juodasis miškas“
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Krafinai
Bandelės su lašinukais
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS