Sausianiai: varškės "Skarelės" su uogienė
Kategorija: Užkandžiai
Tokie sausainiai "Skarelės", tikriausiai vaikystėje buvo valgomi visų. Visų mamos juos kepdavo pačiomis įvairiausiomis progomis. O jie tikrai skanus ir norisi paimti dar vieną ir dar vieną.
Juos paprasta pasigaminti, jiems nereikia jokių įmantrių ingredientų.
Šį kartą mes dar juos patobulinsime ir įdėsime uogienės. Čia labiausiai tinka rūgštesnės uogienės. Galima rinktis savo mėgstamą.
1. Pirmiausia į varškę suberkite miltus, druską, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų, įtarkuokite sviestą ir suminkykite tešlą.
2. Tada tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir šaldytuve laikome mažiausiai pusvalandį.
3. Po to ant stalo pabarstome miltų ir iš tešlos kočiojame ploną lakštą.
4. Su stikline arba puodeliu išspaudžiame apskritimus.
5. Tuomet į lėkštę beriame cukrų ir klojame ant cukraus tešlos apskritimą, švelniai spūstelime.
6. Uždedame ploną sluoksnį uogienės ir perlenkiame apskritimą pusiau, tada dar pusiau ir vėl pamerkiame į cukrų.
7. Dedame sausainius į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-35 minutes, kol sausainiai gražiai paskrus ir iškeps. Lepinamės!
Juos paprasta pasigaminti, jiems nereikia jokių įmantrių ingredientų.
Šį kartą mes dar juos patobulinsime ir įdėsime uogienės. Čia labiausiai tinka rūgštesnės uogienės. Galima rinktis savo mėgstamą.
Ingredientai
- varškė: 200 gramų
- miltai: 200 gramų
- sviestas: 100 gramų
- kepimo milteliai: 1 šaukštelio
- vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- mėgstama uogienė: pagal skonį (geriau rūgštesnė)
- cukrus: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į varškę suberkite miltus, druską, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų, įtarkuokite sviestą ir suminkykite tešlą.
2. Tada tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir šaldytuve laikome mažiausiai pusvalandį.
3. Po to ant stalo pabarstome miltų ir iš tešlos kočiojame ploną lakštą.
4. Su stikline arba puodeliu išspaudžiame apskritimus.
5. Tuomet į lėkštę beriame cukrų ir klojame ant cukraus tešlos apskritimą, švelniai spūstelime.
6. Uždedame ploną sluoksnį uogienės ir perlenkiame apskritimą pusiau, tada dar pusiau ir vėl pamerkiame į cukrų.
7. Dedame sausainius į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-35 minutes, kol sausainiai gražiai paskrus ir iškeps. Lepinamės!
Raktažodžiai:
varske, miltai, kepimo milteliai, sausainiai, vanilinis cukrus, uogiene, cukrus, druska
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Nevirta braškių uogienė
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Varškės sausainiai
Populiarieji varškės sausainiai
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Nepaprastas varškės pyragas
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Sausainiai su persikais
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Purūs varškėčiai su bananais
Trapus obuolių pyragas su karamele
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio
Nevirta spanguolių uogienė
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Migdolų pyragas su uogiene
Įdaryti riestainiai su varške
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Spurgos be varškės