Naminis batonas su kefyru
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
Batonui:
- miltai: 600 gramų
- kefyras: 400 mililitrų
- aliejus: 100 mililitrų
- cukrus: 1 šaukšto
- sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Aptepimui:
- kiaušinių tryniai: 1
- pienas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Kefyrą šiek tiek pašildome, suberiame mieles, cukrų, išmaišome.
2. Tuomet suberiame druską, pilame aliejų ir išmaišome.
3. Po to įsijojame miltus, užminkome tešlą ir paliekame maždaug 90 minučių, kad pakiltų.
4. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Tešla privalo būti minkšta, elastinga ir nelimpanti prie rankų.
5. Iš tešlos iškočiojame stačiakampį lakštą, susukame tarsi vyniotinį, užlenkiame kraštus ir pakildiname maždaug 10 minučių.
6. Aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, ant batono padarome įpjovas, kaip nuotraukoje.
7. Dedame į šaltą orkaitę, nustatome 180 laipsnių temperatūrą ir kepame maždaug 20 minučių. Ar tikrai iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Skanaus!
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Naminis prancūziškas batonas (bagetė)
Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais
Bandelės su lašinukais
Kukurūzų duona
Grissini duonos lazdelės su Parmezano sūriu
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Sultingi skanūs beliašai!
Tradicinių kūčiukų receptas
Skaniausias faršo užkandis
Pyragėliai su džiovintais grybais
Sukta duonelė su žolelėmis, džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis
Samsa - Uzbekiški pyragėliai su mėsa
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Mieliniai kūčiukai pagal Beatą
čeburekai su kopūstais ir grybais
Sumaišę grietinę su kefyru, po dviejų dienų gausite dievišką užkandį!
Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Bandelės su mėsa