Naminis batonas su kefyru

Kategorija: Užkandžiai


Naminis batonas su kefyru

Paskelbė:
06 Lapkričio 2023

Ingredientai

Batonui:
  • miltai: 600 gramų
  • kefyras: 400 mililitrų
  • aliejus: 100 mililitrų
  • cukrus: 1 šaukšto
  • sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Aptepimui:
  • kiaušinių tryniai: 1
  • pienas: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas

1. Kefyrą šiek tiek pašildome, suberiame mieles, cukrų, išmaišome.

2. Tuomet suberiame druską, pilame aliejų ir išmaišome.

3. Po to įsijojame miltus, užminkome tešlą ir paliekame maždaug 90 minučių, kad pakiltų.

4. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Tešla privalo būti minkšta, elastinga ir nelimpanti prie rankų.

5. Iš tešlos iškočiojame stačiakampį lakštą, susukame tarsi vyniotinį, užlenkiame kraštus ir pakildiname maždaug 10 minučių.

6. Aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, ant batono padarome įpjovas, kaip nuotraukoje.

7. Dedame į šaltą orkaitę, nustatome 180 laipsnių temperatūrą ir kepame maždaug 20 minučių. Ar tikrai iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Skanaus!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
naminis, batonas, kefyras