Sukta duonelė su žolelėmis, džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis
Kategorija: Užkandžiai
Tokia sukta duonelė su žolelėmis yra labai skani, ypač tinka prie įvairiausių salotų. Labai dažnai pasigaminame, kad nereiktų nieko panašaus pirkti, skonis daug geresnis. :)
1. Pirmiausia miltus, cukrų, druską ir aliejų sudedame į dubenį arba į maisto kombainą, sutrupiname mieles, supilame šiltą vandenį ir viską išminkome maždaug 10 minučių.
2. Tuomet suformuojame rutuliuką, uždengiame rankšluostuku ir padedame šiltai maždaug 60 minučių, kol masė padidėja dvigubai.
3. Per tą laiką, pasiruošiame įdarą. Susmulkiname alyvuoges, pomidorus ir žoleles.
4. Česnaką sutriname. Sumaišome su nuo pomidorų likusiu aliejumi, jeigu nedaug turite, galima naudoti alyvuogių aliejų.
5. Tada įberiame šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų.
6. Pakilusią tešlą perminkome ir iškočiojame apskritimą. Ant jo paskirstome pasiruoštą įdarą ir supjaustome juostelėmis.
7. Imdami nuo mažiausios juostelės susukame duonelę.
8. Duonelę sukame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stengiamės, kad pomidorai bei alyvuogės būtų viduryje, nes kepant gali šiek tiek apdegti.
9. Susuktą duonelę paliekame šiltai maždaug 20-30 minučių, kad pakiltų.
10. Po to kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Skanaujame!
Ingredientai
- Tešlai:
- kukurūzų miltai: 1 puodelio
- kvietiniai miltai: 2 puodelių
- šiltas vanduo: 1 puodelio
- šviežios mielės: 10 gramų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- Įdarui:
- kapotos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
- kapotas šviežias bazilikas: 1 valgomojo šaukšto
- džiovinti marinuoti pomidorai aliejuje: 3
- česnakas: 3 skiltelių
- juodosios alyvuogės: 8-9
- aliejus nuo pomidorų: 3 valgomųjų šaukštų
- druska: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus, cukrų, druską ir aliejų sudedame į dubenį arba į maisto kombainą, sutrupiname mieles, supilame šiltą vandenį ir viską išminkome maždaug 10 minučių.
2. Tuomet suformuojame rutuliuką, uždengiame rankšluostuku ir padedame šiltai maždaug 60 minučių, kol masė padidėja dvigubai.
3. Per tą laiką, pasiruošiame įdarą. Susmulkiname alyvuoges, pomidorus ir žoleles.
4. Česnaką sutriname. Sumaišome su nuo pomidorų likusiu aliejumi, jeigu nedaug turite, galima naudoti alyvuogių aliejų.
5. Tada įberiame šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų.
6. Pakilusią tešlą perminkome ir iškočiojame apskritimą. Ant jo paskirstome pasiruoštą įdarą ir supjaustome juostelėmis.
7. Imdami nuo mažiausios juostelės susukame duonelę.
8. Duonelę sukame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stengiamės, kad pomidorai bei alyvuogės būtų viduryje, nes kepant gali šiek tiek apdegti.
9. Susuktą duonelę paliekame šiltai maždaug 20-30 minučių, kad pakiltų.
10. Po to kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Skanaujame!
Raktažodžiai:
kukuruzu miltai, kvietiniai miltai, miltai, vanduo, mieles, druska, cukrus, alyvuogiu aliejus, petrazoles, bazilikas, cesnakas, pomidorai
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Pica su mocarela ir pomidorais
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Pyragėliai su džiovintais grybais
Čiki veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu, avokadais ir alyvuogėmis
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
Pica capricciosa su kumpiu, pievagrybiais, artišokais, alyvuogėmis ir sūriu
Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica (garnyras ar alternatyva picos padui)
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Semitai / simitai - turkiški riestainiai (beigeliai) "simit"
Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Tikra tradicinė itališka pica su kaparėliais ir mocarelos sūriu
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Mielinis picos padas
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Ravioli padažas iš sviesto