Grissini duonos lazdelės su Parmezano sūriu
Kategorija: Užkandžiai
Neseniai lankiausi viename restorane ir mano akį patraukė tai, kad ant kiekvieno staliuko restorane pastebėjau krepšelius su duonos lazdelėmis, kurias restoranas rekomendavo tarsi užkandėles. Kai kurios iš jų buvo padengtos Parmezano sūriu, kitos česnakų padažu, o trečios net buvo patiektos tarsi desertas su cinamoniniu cukrumi arba glajumi. Tarp kitko, yra galvojama, kad tokios duonos lazdelės buvo sukurtos XIV amžiuje Italijoje, o vadinamos jos paprasčiausiai Grissini. Iškart, kai tik vieną suvalgiau, net nepastebėjau, kaip ir antra atsidūrė mano rankoje. Ir tuomet aš pasižadėjau sau, kad vos grįžusi namo nė nedvejodama jų prisigaminsiu!
1. Pirmiausia pieną pašildome iki 40 laipsnių temperatūros ir ištirpiname jame sviestą.
2. Tada į šį mišinį sudedame mieles, išmaišome ir supilame į dubenį su miltų, druskos ir tarkuoto parmezano sūrio mišiniu.
3. Viską išmaišome rankiniu mikseriu su kablio antgaliu, kol tešla tampa minkšta ir elastinga.
4. Paruoštą tešlos masę kildiname maždaug pusvalandį dubenyje, išteptame alyvuogių aliejumi, po to perlankstome ir paliekame dar 1-2 valandoms kilti, kol padvigubėja.
5. Paskui iškočiojame į 5 milimetrų storio lakštą, aptepame jį paplaktu kiaušinio baltymu, apibarstome sėklomis ir supjaustome į 1 centimetro pločio juosteles.
6. Supjaustytas juosteles susukame (tarsi bandytumėte išgręžti rankšluostį), sudedame ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi ir kildiname dar maždaug 10 minučių.
7. Kepame maždaug 10-20 minučių iki 210 laipsnių temperatūros temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda.
8. Iškeptas atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!
Ingredientai
- pienas: 250 gramų
- sausos mielės: 13 gramų
- sviestas: 80 gramų
- Parmezano sūris: 30 gramų
- kvietiniai miltai 550D: 475 gramų (arba itališki miltai)
- druska: 12 gramų
- sėklų mišinys (naudoju linų sėmenis ir sezamo sėklas)
- alyvuogių aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pieną pašildome iki 40 laipsnių temperatūros ir ištirpiname jame sviestą.
2. Tada į šį mišinį sudedame mieles, išmaišome ir supilame į dubenį su miltų, druskos ir tarkuoto parmezano sūrio mišiniu.
3. Viską išmaišome rankiniu mikseriu su kablio antgaliu, kol tešla tampa minkšta ir elastinga.
4. Paruoštą tešlos masę kildiname maždaug pusvalandį dubenyje, išteptame alyvuogių aliejumi, po to perlankstome ir paliekame dar 1-2 valandoms kilti, kol padvigubėja.
5. Paskui iškočiojame į 5 milimetrų storio lakštą, aptepame jį paplaktu kiaušinio baltymu, apibarstome sėklomis ir supjaustome į 1 centimetro pločio juosteles.
6. Supjaustytas juosteles susukame (tarsi bandytumėte išgręžti rankšluostį), sudedame ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi ir kildiname dar maždaug 10 minučių.
7. Kepame maždaug 10-20 minučių iki 210 laipsnių temperatūros temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda.
8. Iškeptas atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!
Raktažodžiai:
pienas, mieles, sviestas, suris, miltai, parmezano suris, druska, seklos, aliejus, duonos lazdeles
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Latviškas juodos duonos desertas
KRABŲ LAZDELIŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ) SU POMIDORU
Virtų pupelių užtepėlė
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže
TRAŠKIOS MOZZARELLA SŪRIO LAZDELĖS
Kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
SUMUŠTINUKAI SU MOCARELA SŪRIU
Sūrio lazdelės
Orkaitėje kepti patisonai
Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas
Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais
Kibinai su mėsa
Risotto (ryžių rizotas)
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Krabų lazdelių mišrainė su žirneliais ir sūriu
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Keptos duonos tortas
Indiški kukuliai iš mėsos faršo
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu
Skystas sūrio padažas prie keptos duonos