Pipirinės moliūgo skiltelės
Kategorija: Užkandžiai
Kepiau moliūgo skilteles jau tris kartus ir jums pateikiu man labiausiai patikusį šiek tiek pakeistą originalaus recepto variantą. Iš visų aliejų ant moliūgo skiltelių man labiausiai tikoir patiko extra virgin alyvuogių aliejaus skonis. Be to, saldumas derinyje su žiupsneliu druskos patiekalui suteikia įdomesnį skonį.
1. Pirmiausiai moliūgus nuplaukite, nusausinkite, pjaunkite pusiau ir išskobkite sėklas. Dabar moliūgus supjaustykite riekelėmis (žievės skusti nereikia).
2. Visus likusius recepto ingredientus išmaišykite nedideliame dubenėlyje. Skilteles ištepkite paruoštu marinatu naudodami kulinarinį teptuką arba tiesiog pamerkdami skilteles į marinato dubenėlį.
3. Išdėkite pipiruotas skilteles ant blėkutės ir palikite jas taip marinuotis kambario temperatūroje maždaug 1 valandą.
4. Paruoškite 180 laipsnių temperatūros karštumo orkaitę.
5. Blėkutę su moliūgo skiltelėmis šaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite 40 minučių.
6. Gerai iškepusios moliūgo skiltelės bus minkštos lyg kambario temperatūros sviestas, vietomis parudavusios.
7. Pastaba. Man skanesnės stipriau padegusios moliūgo skiltelės, tai pasiekiu paskutines 3-5 minutes padidinus orkaitės kaitrą iki maksimumo.
Ingredientai
- moliūgai: 2 (nedidelių, maždaug po 1 kilogramą kiekvienas)
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- čili pipirų krisleliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti margaspalviai pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (arba medaus, arba klevų sirupo)
- citrinos sultys: iš 0,5 vieneto
- "Extra Virgin" alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai moliūgus nuplaukite, nusausinkite, pjaunkite pusiau ir išskobkite sėklas. Dabar moliūgus supjaustykite riekelėmis (žievės skusti nereikia).
2. Visus likusius recepto ingredientus išmaišykite nedideliame dubenėlyje. Skilteles ištepkite paruoštu marinatu naudodami kulinarinį teptuką arba tiesiog pamerkdami skilteles į marinato dubenėlį.
3. Išdėkite pipiruotas skilteles ant blėkutės ir palikite jas taip marinuotis kambario temperatūroje maždaug 1 valandą.
4. Paruoškite 180 laipsnių temperatūros karštumo orkaitę.
5. Blėkutę su moliūgo skiltelėmis šaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite 40 minučių.
6. Gerai iškepusios moliūgo skiltelės bus minkštos lyg kambario temperatūros sviestas, vietomis parudavusios.
7. Pastaba. Man skanesnės stipriau padegusios moliūgo skiltelės, tai pasiekiu paskutines 3-5 minutes padidinus orkaitės kaitrą iki maksimumo.
Raktažodžiai:
moliugai, druska, cili pipirai, alyvuogiu aliejus, aliejus, moliugu skilteles, citrinos sultys, pipirai
MOLIŪGO-SŪRIO APKEPAS
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Kepta lašiša ir bulvės su žalumynų pagardu
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Kiaulienos aštrus marinatas
Šniceliai su balta duona ir padažu
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Silkė su pomidorais
Veganezas - veganiškas majonezes
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS