Pipirinės moliūgo skiltelės

Kategorija: Užkandžiai


Pipirinės moliūgo skiltelės

Paskelbė:
10 Kovo 2022
Kepiau moliūgo skilteles jau tris kartus ir jums pateikiu man labiausiai patikusį šiek tiek pakeistą originalaus recepto variantą. Iš visų aliejų ant moliūgo skiltelių man labiausiai tikoir patiko extra virgin alyvuogių aliejaus skonis. Be to, saldumas derinyje su žiupsneliu druskos patiekalui suteikia įdomesnį skonį.


Ingredientai



  • moliūgai: 2 (nedidelių, maždaug po 1 kilogramą kiekvienas)
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili pipirų krisleliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti margaspalviai pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (arba medaus, arba klevų sirupo)
  • citrinos sultys: iš 0,5 vieneto
  • "Extra Virgin" alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausiai moliūgus nuplaukite, nusausinkite, pjaunkite pusiau ir išskobkite sėklas. Dabar moliūgus supjaustykite riekelėmis (žievės skusti nereikia).
2. Visus likusius recepto ingredientus išmaišykite nedideliame dubenėlyje. Skilteles ištepkite paruoštu marinatu naudodami kulinarinį teptuką arba tiesiog pamerkdami skilteles į marinato dubenėlį.
3. Išdėkite pipiruotas skilteles ant blėkutės ir palikite jas taip marinuotis kambario temperatūroje maždaug 1 valandą.
4. Paruoškite 180 laipsnių temperatūros karštumo orkaitę.
5. Blėkutę su moliūgo skiltelėmis šaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite 40 minučių.
6. Gerai iškepusios moliūgo skiltelės bus minkštos lyg kambario temperatūros sviestas, vietomis parudavusios.
7. Pastaba. Man skanesnės stipriau padegusios moliūgo skiltelės, tai pasiekiu paskutines 3-5 minutes padidinus orkaitės kaitrą iki maksimumo.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: