Brusketa (Bruschetta) su pievagrybiais arba miško grybais

Kategorija: Užkandžiai


Brusketa (Bruschetta) su pievagrybiais arba miško grybais

Paskelbė:
22 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • duona: 2 didelių riekių (geriausia čiabata)
  • pievagrybiai: ~9 vidutinio dydžio (arba miško grybai - baravykai, šilbaravykiai)
  • česnakas: 1 skiltelės 
  • rozmarinas: 1 šakelės
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • citrinos sultys: ~0,5-1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • jūros druska
  • čederio sūris: nedidelio gabaliuko (tinka ir parmezanas)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia duonos riekes apkepiname ant šlakelio alyvuogių aliejaus (geriausiai tinka grilio patiekalų keptuvė) ir lengvai įtriname česnaku. Taip pat galite paskrudinti ir orkaitėje.

2. Tuomet pievagrybius arba kitus pasirinktus grybus nuplauname, nuvalome ir supjaustome riekelėmis.

3. Keptuvėje ištirpiname sviestą, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, įmetame rozmarino šakelę ir likusią česnako skiltelę, pakepiname kelias sekundes, paskui suberiame pievagrybius arba kitus grybus ir kepame dar maždaug 5–8 minutes.

4. Prieš bebaigiant kepti įberiame druskos ir pipirų pagal savo skonį, taip pat pagardiname šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

5. Galiausiai ant brusketos uždedame keptų pievagrybių arba kitų grybų, užtarkuojame arba patrupiname pasirinkto sūrio. Patiekiame ir skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: