Kaprėzė užkandukas su vyšniniais pomidorais, baziliku ir mocarela

Kategorija: Užkandžiai


Kaprėzė užkandukas su vyšniniais pomidorais, baziliku ir mocarela

Paskelbė:
03 Spalio 2022
Italai savo vėliavos spalvas mėgsta pagerbti ne vien drabužiuose, buityje ir gėlynuose. Žalia-balta-raudona itin populiari ir italų patiekaluose, to labai pavyzdys yra visiems žinomos salotos "Insalata Caprese" (Kapri salos salotos): paeiliui būna išdėliojami griežinėlis raudono pomidoro, griežinėlis mocarelos sūrio, baziliko lapelis, ir dar kartą iš pradžių. Jūsų virtuvės eksperimentams pateikiu užkandinį šių salotų variantą, labai tinkantį vaišinant minią, nereikalaujantį lėkštučių, peilių bei šakučių.


Ingredientai



  • vyšniniai pomidoriukai: 20
  • ciliegine mozzarella sūrio kamuoliukai: 20
  • švieži baziliko lapeliai: 20
  • mediniai smeigtukai: 20
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • malti raudonieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • šviesus actas: 1 valgomojo šaukšto (balto vyno, obuolių, balto balzamiko)
  • šalto spaudimo alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia puodelyje suplakite aliejų, actą, druską bei pipirus. Mocarelos kąsnelius apliekite pasiruoštu mišiniu ir išmaišykite.
2. Palikite maždaug 5-10 minučių pasimarinuoti.
3. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau.
4. Tuomet ant smeigtuko pasmeikite vieną puselę pomidoro, pusiau arba trilinkai sulakstytą baziliko lapelį, mocarelos gabaliuką bei likusią pomidoro puselę.
5. Iešmukus išdėliokite ant lėkštės. Patiekite ir buon apetito!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: