Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis

Kategorija: Užkandžiai


Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis

Paskelbė:
18 Geg. 2020

Ingredientai:


    • ciabatta ar prancūziškas batonas
    • salotų lapai (tinka bet kokie: aisbergo, kiniškos, paprasti salotų lapai, rukola)
    • vyšniniai pomidorai
    • jauna cukinija
    • mėlynasis svogūnas ( jei mėgstate, aš nedėjau)
    • mocarella sūris
    • vytintas labai plonai pjaustytas ispaniškas kumpis (jamon seramo)
  • Užpilui: 
    • itin tyras alyvuogių aliejus
    • citrinos sultys
    • medus (šaukšto)
    • druska
    • šviežiai malti pipirai

  1. Recepto paruošimas:

  2. Užpilui į mažą dubenėlį įpilkite alyvuogių aliejų, dėkite 1 valgomąjį šaukštą skysto medaus, įspauskite citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų ir gerai išmaišykite.
  3. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite pagal savo skonį. Atidėkite į šalį.
  4. Salotas suplėšykite.
  5. Mozzarelą supjaustykite griežinėliais.
  6. Jei naudosite svogūnus, juos supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  7. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
  8. Pomidoriukus perpjaukite pusiau.
  9. Įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepkite cukiniją iš abiejų pusių, pomidoriukus tik iš vienos pusės- tos apvalios, su odele. Kai gražiai apkeps, traukite lauk ir pabarstykite druska.
  10. Ciabattą ar kitą duonelę supjaustykite nestoromis riekėmis ir apkepkite keptuvėje be aliejaus ar skrudintuve.
  11. Ant duonos riekės dėkite salotų kalną, užpilkite užpilu, dėkite mocarelą, ant jos cukiniją, kumpį ir pomidorus.
  12. Apšlakstykite likusiu užpilu, pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir mėgaukitės. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: