Krevečių užkanda
Kategorija: Užkandžiai / Žuvies patiekalai
Ingredientai
- tepamas baltas sūris "Philadelphia" arba "Neufchâtel": 1 indelio (240 mililitrų)
- pienas: 3 valgomųjų šaukštų
- citrinos: 1
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti čili arba juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- smulkiai pjaustyti žali svogūnų laiškai arba poras: 1 valgomojo šaukšto
- petražolės: 1 kuokšto
- virtos krevetės: 100 gramų
- raudonosios paprikos: 3 (didelių)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nutarkuokite citrinos žievele ir išspaudžiame citrinos sultis.
2. Palikite dailesnius petražolių lapelius puošybai, o likusius petražolių lapelius supjaustykite. Turėtų gautis maždaug vienas valgomasis šaukštas pjaustytų petražolių.
3. Tada dubenėlyje suplakite sūrį, pieną bei citrinos sultis.
4. Pridėkite pipirų, druskos, citrinos žievelės tarkučių, žalius svogūnus ir petražoles. Gerai išmaišykite.
5. Tuomet įmaišykite krevetes į sūrio masę.
6. Paprikas pjaukite išilgai, per įdubimus, į tris dalis, išvalykite nuo vidinių pertvarų ir sėklų. Supjaustykite kiekvieną dalį dar į 3 gabaliukus. Iš vienos paprikos išvis turi gautis 9 "kiauteliai".
7. Po to arbatinio šaukštelio pagalba pasiruoštą įdarą dėkite į paprikos" kiautelius".
8. Papuoškite petražolių lapeliais, patiekite ir skanaukite! ;)