Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
Kategorija: Užkandžiai / Vištiena ir paukštiena
Receptas yra itin paprastas, o pats vištienos kepenėlių užkandis iškeptas orkaitėje su šonine yra itin sotus ir be galo skanus. Tad šį kartą su Jumis noriu pasidalinti fantastišku vištienos kepenėlių užkandžio receptu, kuris gali tinkamai papuošti ne tik kasdienai, bet ir šventinam stalui.
1. Prieš gaminant vištienos kepenis - jas reikia gerai nuplauti, taip pat nepamiršti patikrinti, ar nėra tulžies pūslės, supjaustyti į dvi dalis bei sudėti į tinkamą indą.
2. Pačios vištienos kepenėlės yra ganėtinai švelnaus aromato, tad pagal savo skonį galite naudoti labai įvairų marinatą. Aš šį kartą pateikiau savo labai mėgstamą, jam - viename dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, citrinų sultis, medų, papriką, pipirus ir smulkintą mažais gabaliukais ar riekelėmis česnaką. Atkreipiame dėmesį į medų, jis turi pilnai ištirpti. Jeigu savo virtuvėje neturite medaus, tai neturėtų sustabdyti jūsų ruošti šį patiekalą. Jį galite tiesiog pakeisti cukrumi.
3. Kepenėlės paliekame marinuotis maždaug 15-20 minučių.
4. Per tą laiką, kol kepenėlės marinuojasi, paruošiame kiaulienos šoninę. Beje, šį riebų produktą galite pakeisti plonai pjaustyta kiaulienos nugarine. Kad išpjovos juostelės būtų norimo storio, mėsą šiek tiek palaikome šaldymo kameroje. Tai tikrai nesugadins skonio.
5. Iš šio kepenų kiekio turėtų gautis 26 kepenų gabaliukai, suvynioti šoninėje. Aš šį kartą naudojau 200 gramų kiaulienos šoninės ir 190 gramų jautienos šoninės. Jūs galite naudoti bet kurį kitokį variantą.
6. Ant vieno šoninės galo uždedam kepenų gabaliuką ir du kartus suvyniojame. Nupjauname likusią šoninę. Kad ritinėliai neatsisuktų, juos perverkite dantų krapštukais.
7. Paruoštus gaminius patepame likusiu marinatu ir padedame juos ant kepimo skardos. Man pačiai iš kiaulienos šoninės pavyko pagaminti 12 vienetų suktinukų. O iš jautienos šoninės paruošiau 14 suktinukų.
8. Užkandį kepkite iki 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Jeigu šoninė parudavo, jau galima ragauti.
9. Nepamirštame prieš patiekdami išimti dantų krapštukų. Ant patiekiamos serviravimo lėkštės gražiai išdėliojame patiekalą, o viduryje sudedame susmulkintus svogūnus ir žoleles, kurias apibarstome druska, cukrumi ir užpilame citrinos sultimis.
10. Trumpai apibendrinant, patiekalas su kiauliena yra kiek švelnesnio skonio, o su jautienos šonine yra ryškesnio skonio. Skanaus!
Ingredientai
- vištienos kepenėlių: 500 gramų
- kiaulienos šoninės: 300 gramų
- medaus: 1 arbatinio šaukštelio
- česnako: 3 skiltelių
- maltos saldžiosios paprikos miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sojos padažo: 60 gramų
- citrinos sulčių: 40 gramų
- augalinio aliejaus: 20 gramų
- maltų juodųjų pipirų: poros žiupsnelių
Recepto paruošimas
1. Prieš gaminant vištienos kepenis - jas reikia gerai nuplauti, taip pat nepamiršti patikrinti, ar nėra tulžies pūslės, supjaustyti į dvi dalis bei sudėti į tinkamą indą.
2. Pačios vištienos kepenėlės yra ganėtinai švelnaus aromato, tad pagal savo skonį galite naudoti labai įvairų marinatą. Aš šį kartą pateikiau savo labai mėgstamą, jam - viename dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, citrinų sultis, medų, papriką, pipirus ir smulkintą mažais gabaliukais ar riekelėmis česnaką. Atkreipiame dėmesį į medų, jis turi pilnai ištirpti. Jeigu savo virtuvėje neturite medaus, tai neturėtų sustabdyti jūsų ruošti šį patiekalą. Jį galite tiesiog pakeisti cukrumi.
3. Kepenėlės paliekame marinuotis maždaug 15-20 minučių.
4. Per tą laiką, kol kepenėlės marinuojasi, paruošiame kiaulienos šoninę. Beje, šį riebų produktą galite pakeisti plonai pjaustyta kiaulienos nugarine. Kad išpjovos juostelės būtų norimo storio, mėsą šiek tiek palaikome šaldymo kameroje. Tai tikrai nesugadins skonio.
5. Iš šio kepenų kiekio turėtų gautis 26 kepenų gabaliukai, suvynioti šoninėje. Aš šį kartą naudojau 200 gramų kiaulienos šoninės ir 190 gramų jautienos šoninės. Jūs galite naudoti bet kurį kitokį variantą.
6. Ant vieno šoninės galo uždedam kepenų gabaliuką ir du kartus suvyniojame. Nupjauname likusią šoninę. Kad ritinėliai neatsisuktų, juos perverkite dantų krapštukais.
7. Paruoštus gaminius patepame likusiu marinatu ir padedame juos ant kepimo skardos. Man pačiai iš kiaulienos šoninės pavyko pagaminti 12 vienetų suktinukų. O iš jautienos šoninės paruošiau 14 suktinukų.
8. Užkandį kepkite iki 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Jeigu šoninė parudavo, jau galima ragauti.
9. Nepamirštame prieš patiekdami išimti dantų krapštukų. Ant patiekiamos serviravimo lėkštės gražiai išdėliojame patiekalą, o viduryje sudedame susmulkintus svogūnus ir žoleles, kurias apibarstome druska, cukrumi ir užpilame citrinos sultimis.
10. Trumpai apibendrinant, patiekalas su kiauliena yra kiek švelnesnio skonio, o su jautienos šonine yra ryškesnio skonio. Skanaus!
Raktažodžiai:
vistiena, kepeneles, vistienos kepeneles, sonine, medus, cesnakas, paprikos milteliai, sojos padazas, citrinos sultys, aliejus
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
Vištienos kepenėlių kukulių sriuba
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Vištienos suktinukai su šonine, įdaryti paprika ir varškės sūreliu
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
Keptos kiaulienos kepenėlės su daržovėmis ir svogūnais
Triušio kepenėlės
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Troškintas veršienos kepsnys su grietine
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Vištienos guliašas su bulvėmis, prievagrybiais, šonine ir grietinėle
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Vištienos kepsneliai su šonine
Vištienos apkepas su daržovėmis
Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
Virtos vištienos salotos su lazdyno riešutais bei raudonosiomis vynuogėmis be sėklų
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Traški vištiena kazane - traškūs vištienos sparneliai
Vištienos krūtinėlė majoneze
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA