Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine

Kategorija: Užkandžiai / Vištiena ir paukštiena


Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine

Paskelbė:
09 Rugpjūčio 2022
Receptas yra itin paprastas, o pats vištienos kepenėlių užkandis iškeptas orkaitėje su šonine yra itin sotus ir be galo skanus. Tad šį kartą su Jumis noriu pasidalinti fantastišku vištienos kepenėlių užkandžio receptu, kuris gali tinkamai papuošti ne tik kasdienai, bet ir šventinam stalui.



Ingredientai



  • vištienos kepenėlių: 500 gramų
  • kiaulienos šoninės: 300 gramų
  • medaus: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnako: 3 skiltelių
  • maltos saldžiosios paprikos miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sojos padažo: 60 gramų
  • citrinos sulčių: 40 gramų
  • augalinio aliejaus: 20 gramų
  • maltų juodųjų pipirų: poros žiupsnelių

Recepto paruošimas



1. Prieš gaminant vištienos kepenis - jas reikia gerai nuplauti, taip pat nepamiršti patikrinti, ar nėra tulžies pūslės, supjaustyti į dvi dalis bei sudėti į tinkamą indą.
2. Pačios vištienos kepenėlės yra ganėtinai švelnaus aromato, tad pagal savo skonį galite naudoti labai įvairų marinatą. Aš šį kartą pateikiau savo labai mėgstamą, jam - viename dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, citrinų sultis, medų, papriką, pipirus ir smulkintą mažais gabaliukais ar riekelėmis česnaką. Atkreipiame dėmesį į medų, jis turi pilnai ištirpti. Jeigu savo virtuvėje neturite medaus, tai neturėtų sustabdyti jūsų ruošti šį patiekalą. Jį galite tiesiog pakeisti cukrumi.
3. Kepenėlės paliekame marinuotis maždaug 15-20 minučių.
4. Per tą laiką, kol kepenėlės marinuojasi, paruošiame kiaulienos šoninę. Beje, šį riebų produktą galite pakeisti plonai pjaustyta kiaulienos nugarine. Kad išpjovos juostelės būtų norimo storio, mėsą šiek tiek palaikome šaldymo kameroje. Tai tikrai nesugadins skonio.
5. Iš šio kepenų kiekio turėtų gautis 26 kepenų gabaliukai, suvynioti šoninėje. Aš šį kartą naudojau 200 gramų kiaulienos šoninės ir 190 gramų jautienos šoninės. Jūs galite naudoti bet kurį kitokį variantą.
6. Ant vieno šoninės galo uždedam kepenų gabaliuką ir du kartus suvyniojame. Nupjauname likusią šoninę. Kad ritinėliai neatsisuktų, juos perverkite dantų krapštukais.
7. Paruoštus gaminius patepame likusiu marinatu ir padedame juos ant kepimo skardos. Man pačiai iš kiaulienos šoninės pavyko pagaminti 12 vienetų suktinukų. O iš jautienos šoninės paruošiau 14 suktinukų.
8. Užkandį kepkite iki 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Jeigu šoninė parudavo, jau galima ragauti.
9. Nepamirštame prieš patiekdami išimti dantų krapštukų. Ant patiekiamos serviravimo lėkštės gražiai išdėliojame patiekalą, o viduryje sudedame susmulkintus svogūnus ir žoleles, kurias apibarstome druska, cukrumi ir užpilame citrinos sultimis.
10. Trumpai apibendrinant, patiekalas su kiauliena yra kiek švelnesnio skonio, o su jautienos šonine yra ryškesnio skonio. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: