Krevečių užkanda
Kategorija: Užkandžiai
Itin gaivus, lengvas ir spalvingas krevečių užkandis, kuriai puikiai tinka prie balto vyno ar šampano. Jį tikrai nėra sudėtinga paruošti, o skonis nepakartojamas.
1. Pirmiausia nutarkuokite citrinos žievele ir išspaudžiame citrinos sultis.
2. Palikite dailesnius petražolių lapelius puošybai, o likusius petražolių lapelius supjaustykite. Turėtų gautis maždaug vienas valgomasis šaukštas pjaustytų petražolių.
3. Tada dubenėlyje suplakite sūrį, pieną bei citrinos sultis.
4. Pridėkite pipirų, druskos, citrinos žievelės tarkučių, žalius svogūnus ir petražoles. Gerai išmaišykite.
5. Tuomet įmaišykite krevetes į sūrio masę.
6. Paprikas pjaukite išilgai, per įdubimus, į tris dalis, išvalykite nuo vidinių pertvarų ir sėklų. Supjaustykite kiekvieną dalį dar į 3 gabaliukus. Iš vienos paprikos išvis turi gautis 9 "kiauteliai".
7. Po to arbatinio šaukštelio pagalba pasiruoštą įdarą dėkite į paprikos" kiautelius".
8. Papuoškite petražolių lapeliais, patiekite ir skanaukite! ;)
Ingredientai
- tepamas baltas sūris "Philadelphia" arba "Neufchâtel": 1 indelio (240 mililitrų)
- pienas: 3 valgomųjų šaukštų
- citrinos: 1
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti čili arba juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- smulkiai pjaustyti žali svogūnų laiškai arba poras: 1 valgomojo šaukšto
- petražolės: 1 kuokšto
- virtos krevetės: 100 gramų
- raudonosios paprikos: 3 (didelių)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nutarkuokite citrinos žievele ir išspaudžiame citrinos sultis.
2. Palikite dailesnius petražolių lapelius puošybai, o likusius petražolių lapelius supjaustykite. Turėtų gautis maždaug vienas valgomasis šaukštas pjaustytų petražolių.
3. Tada dubenėlyje suplakite sūrį, pieną bei citrinos sultis.
4. Pridėkite pipirų, druskos, citrinos žievelės tarkučių, žalius svogūnus ir petražoles. Gerai išmaišykite.
5. Tuomet įmaišykite krevetes į sūrio masę.
6. Paprikas pjaukite išilgai, per įdubimus, į tris dalis, išvalykite nuo vidinių pertvarų ir sėklų. Supjaustykite kiekvieną dalį dar į 3 gabaliukus. Iš vienos paprikos išvis turi gautis 9 "kiauteliai".
7. Po to arbatinio šaukštelio pagalba pasiruoštą įdarą dėkite į paprikos" kiautelius".
8. Papuoškite petražolių lapeliais, patiekite ir skanaukite! ;)
Raktažodžiai:
suris, pienas, baltas suris, druska, pipirai, petrazoles, krevetes, paprikos, uzkandis
KREVEČIŲ KOKTEILIS
Veganezas - veganiškas majonezes
Aštri jūros gėrybių sriuba
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis
Vištienos ir krevečių apkepėlė
POMIDORŲ IR DUONOS SRIUBA SU KREVETĖMIS
Stulbinantis majonezas
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Pankolio salotos
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Bellini - vyno/šampano alkoholinis kokteilis
Naminis majonezas su garstyčiomis
Ridiku ir agurku salotos
Krevečių Saganaki
Krevečių Saganaki
ŽUVIES SUKTINUKAI
Keptas citrininis šamas keptuvėje su kuskusu ir vyšniniais pomidorais
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Tortas Rafaelo svajonė su persikais
Ožkos sūris prieskoniuose