Sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais
Kategorija: Sriubų receptai
Ši sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais yra šildanti ir sotinga, puikiai tinkanti šaltoms dienoms. Mėsos kukuliai kartu su avinžirniais sukuria nuostabų skonio derinį, o daržovės suteikia sriubai švelnumo ir spalvų. Šis patiekalas ne tik sočia, bet ir labai maistingas, turintis baltymų, skaidulų bei vitaminų.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Mėsos kukuliai (kiaulienos faršas) suteikia sriubai švelnų, sultingą skonį. Kiauliena taip pat turi daug baltymų ir B grupės vitaminų, kurie naudingi energijai ir raumenų augimui.
- Avinžirniai – puikus augalinis baltymų šaltinis, turintis daug skaidulų, kurios padeda gerinti virškinimą, taip pat yra gera geležies ir folio rūgšties dozė.
- Daržovės kaip bulvės, morkos, svogūnai praturtina sriubą vitaminais ir mineralais, reikalingais kasdieninei organizmo funkcijai.
Ingredientai
- sultinys: 3 litrų
- bulvės: 8
- morkos: 4
- svogūnai: 2
- virti avinžirniai: 400 gramų (arba konservuoti)
- petražolės: poros pundelio
- lauro lapai: 2
- malti juodieji pipirai
- druska
- pasirinktas faršas: 600 gramų (naudoju kiaulienos)
- maltos mėsos prieskoniai (arba kiti mėgstami)
- aliejus: 2 šaukštų (kepti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį sudedame pasirinktą faršą, įberiame prieskonių mėsai ir išmaišome.
2. Tada suformuojame nedidelius mėsos kukulius.
3. Tuomet į puodą supilame sultinį, įdedame lauro lapą ir užverdame.
4. Kai jau užverda, sudedame susiruoštus mėsos kukulius ir paverdame maždaug 5-6 minutes.
5. Bulves nuskutame.
6. Supjaustome bulves nedideliais gabaliukais ir suberiame į puodą su sultiniu.
7. Tada morkas supjaustome kubeliais ir taip pat suberiame į puodą su sultiniu.
8. Svogūnus susmulkiname.
9. Petražoles taip pat susmulkiname.
10. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname, suberiame svogūną ir pakepame kelias minutes.
11. Tada sudedame svogūną į puodą, įberiame druskos, pipirų ir paverdame maždaug 10 minučių.
12. Po to suberiame avinžirnius ir petražoles. Dar paverdame kelias minutes.
13. Jeigu norisi, patiekiant galite dar pagardinti grietine. Skanaus!