Sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais

Kategorija: Sriubų receptai


Sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais

Paskelbė:

Ši sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais yra šildanti ir sotinga, puikiai tinkanti šaltoms dienoms. Mėsos kukuliai kartu su avinžirniais sukuria nuostabų skonio derinį, o daržovės suteikia sriubai švelnumo ir spalvų. Šis patiekalas ne tik sočia, bet ir labai maistingas, turintis baltymų, skaidulų bei vitaminų.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Mėsos kukuliai (kiaulienos faršas) suteikia sriubai švelnų, sultingą skonį. Kiauliena taip pat turi daug baltymų ir B grupės vitaminų, kurie naudingi energijai ir raumenų augimui.
  • Avinžirniai – puikus augalinis baltymų šaltinis, turintis daug skaidulų, kurios padeda gerinti virškinimą, taip pat yra gera geležies ir folio rūgšties dozė.
  • Daržovės kaip bulvės, morkos, svogūnai praturtina sriubą vitaminais ir mineralais, reikalingais kasdieninei organizmo funkcijai.


Ingredientai

  • sultinys: 3 litrų
  • bulvės: 8
  • morkos: 4
  • svogūnai: 2
  • virti avinžirniai: 400 gramų (arba konservuoti)
  • petražolės: poros pundelio
  • lauro lapai: 2
  • malti juodieji pipirai
  • druska
Mėsos kukuliukams: 
  • pasirinktas faršas: 600 gramų (naudoju kiaulienos)
  • maltos mėsos prieskoniai (arba kiti mėgstami)
  • aliejus: 2 šaukštų (kepti)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į dubenį sudedame pasirinktą faršą, įberiame prieskonių mėsai ir išmaišome.

2. Tada suformuojame nedidelius mėsos kukulius.

3. Tuomet į puodą supilame sultinį, įdedame lauro lapą ir užverdame.

4. Kai jau užverda, sudedame susiruoštus mėsos kukulius ir paverdame maždaug 5-6 minutes.

5. Bulves nuskutame.

6. Supjaustome bulves nedideliais gabaliukais ir suberiame į puodą su sultiniu.

7. Tada morkas supjaustome kubeliais ir taip pat suberiame į puodą su sultiniu.

8. Svogūnus susmulkiname.

9. Petražoles taip pat susmulkiname.

10. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname, suberiame svogūną ir pakepame kelias minutes.



11. Tada sudedame svogūną į puodą, įberiame druskos, pipirų ir paverdame maždaug 10 minučių.

12. Po to suberiame avinžirnius ir petražoles. Dar paverdame kelias minutes.

13. Jeigu norisi, patiekiant galite dar pagardinti grietine. Skanaus!