Vištienos sriuba su pievagrybiais

Kategorija: Sriubų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Vištienos sriuba su pievagrybiais

Paskelbė:

Vištienos sriuba su pievagrybiais – tai skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarams arba kaip lengvas, bet sotus pietūs. Ši sriuba pasižymi gaiviu sultiniu, kurio skonį puikiai papildo šviežios daržovės, vištiena, pievagrybiai ir kukurūzai. Paruošus šią sriubą, gausite ne tik skanų, bet ir vitaminų bei mineralų gausų patiekalą, kuris papildys jūsų mitybą.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Vištiena: Vištienos mėsa yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda raumenų augimui, bei stiprina imuninę sistemą. Joje taip pat yra daug B grupės vitaminų, ypač niacino (vitaminas B3), kuris padeda energijos gamybai organizme.
  • Pievagrybiai: Pievagrybiai yra mažai kalorijų turintys, tačiau turtingi baltymais ir skaidulomis. Jie taip pat turi vitaminų D ir B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti nervų sistemos sveikatą ir stiprina imunitetą.
  • Bulvės: Bulvės yra puikus angliavandenių šaltinis, suteikiantis energijos. Jose taip pat yra vitamino C, kuris stiprina imunitetą ir padeda kovoti su uždegimais.
  • Morkos: Morkos yra puikus beta-karoteno (vitamino A pirmtako) šaltinis, kuris yra svarbus odos, akių sveikatai ir imuninės sistemos stiprinimui.
  • Kukurūzai: Konservuoti kukurūzai prideda saldumo ir papildomų skaidulų, kurie gerina virškinimo sistemą.


Ingredientai

  • vištienos kulšelės: ~800 gramų (arba vištienos blauzdelės; arba vištienos ketvirčiai)
  • bulvės: 3
  • morkos: 2
  • pievagrybiai: ~3-4 didesnių saujų
  • paprikos: 3
  • porai: 1
  • konservuoti kukurūzai: 1 indelio
  • mėgstami prieskoniai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia užkaiskite vištieną nuvirimui: virkite vištieną maždaug 15 minučių ir tuomet nupilkite vandenį.

2. Tuomet užpilkite pilną puodą šviežio vandens ir virkite vištieną maždaug 40 minučių (sultiniui).

3. Per tą laiką, nuskuskite bulves.

4. Nuskuskite morkas.

5. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.

6. Pievagrybius supjaustykite stambiai, paprikas - kubeliais. Susmulkinkite porą.

7. Kai jau vištiena išverda, ištraukite ją iš puodo, į sultinį (jeigu daug nugaravo) įpilkite verdančio vandens, suberkite morkas bei bulves. Virkite maždaug 10 minučių ir imkite lupti vištieną.

8. Praėjus nurodytam laikui, atgal į sultinį sudėkite vištienos gabaliukus, suberkite pievagrybius, porą, paprikas bei kukurūzus.

9. Įberkite mėgstamų prieskonių ir viską pavirkite dar maždaug 15 minučių.

10. Palikite dar kelias minutes skoniams "susidraugauti" tarpusavyje ir pravėsti. Po to patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook