Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos / Sriubų receptai


Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis

Paskelbė:

Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis – tai šildantis, sotus ir aromatingas patiekalas, kuris ne tik puikiai sušildo šaltą dieną, bet ir suteikia energijos bei pilnumo jausmą. Ši sriuba išsiskiria giliais skoniais, sukuriamais perlinėmis kruopomis, ėrienos kaulų sultiniu ir aštriu čili prieskoniu. Tiek mėsa, tiek daržovės praturtina sriubą, suteikdamos ne tik skonio, bet ir svarbių maistinių medžiagų. Tai ideali sriuba šaltajam sezonui, kai norite paragauti kažko ypatingo ir kartu sušildyti kūną bei sielą.


Kodėl ši sriuba naudinga sveikatai?

  • Ėrienos kaulai ir mėsa: Ėrienos kaulai, iš kurių gaminamas sultinys, turi daug kolageno, kuris naudinga sąnariams ir odai. Be to, ėriena yra geras baltymų ir geležies šaltinis, reikalingas energijai ir raudonųjų kraujo kūnelių gamybai.
  • Perlinės kruopos: Perlinės kruopos yra labai naudingos, nes jos turi daug skaidulų, kurios gerina virškinimą, ir padeda kontroliuoti cholesterolio lygį kraujyje. Jos taip pat yra puikus B grupės vitaminų šaltinis.
  • Pomidorų tyrė: Pomidorai turi daug vitamino C ir licopino, kurie stiprina imunitetą ir gali prisidėti prie širdies sveikatos, taip pat turi antioksidacinių savybių, kovojančių su uždegimais.
  • Čili: Aštrus čili pipiras ne tik suteikia sriubai šilumos, bet ir gerina medžiagų apykaitą, padeda kovoti su peršalimo ligomis ir gali turėti teigiamą poveikį virškinimo sistemai.
  • Daržovės: Morkos ir porai suteikia vitamino A ir C, kurie svarbūs gerai odos ir regėjimo sveikatai, o svogūnai ir česnakai pasižymi antibakterinėmis savybėmis.


Ingredientai

Sultiniui:
  • ėriuko kaulai: ~1,5-2 kilogramų
  • druska: pagal skonį
  • lauro lapai: 2
  • juodieji ir kvapieji pipirai grūdeliais: ~4-6
  • česnakas: 2 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • saliero lapai: 1 saujos
  • vanduo: 3 litrų
Sriubai:
  • perlinės kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • porai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • čili: 1
  • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
  • bulvės: 3
  • konservuotos pupelės: 1 skardinės
  • sultinys (kuriame išvirėme ėrieną)
  • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 30 gramų
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio


Recepto paruošimas

1. Sultinio gamyba: Ėrienos kaulus sudėkite į grietpuodį kartu su nuluptomis ir nuplautomis daržovėmis, lauro lapais, druska bei pipirais.

2. Užpilkite vandeniu ir virkite maždaug pusvalandį. Jei savo virtuvėje neturite greitpuodžio šis procesas puode užtrunka iki 2 valandų.

3. Sriubos gamyba: Perlines kruopas užsimerkite iš vakaro (šitaip daug greičiau išverda ir sutaupo mūsų laiko).

4. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.

5. Svogūną, česnaką, porą ir čili supjaustykite smulkiais gabaliukais. morką griežinėliais, o bulves tiesiog kubeliais.

6. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite susmulkintą svogūną, porą, čili ir česnaką. Pakepinkite, kol pasklinda nuostabus aromatas ir daržovės šiek tiek suminkštėja.

7. Sudėkite pomidorų tyrę ir pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.

8. Suberkite perlines kruopas ir įmeskite lauro lapą. Užpilkite perkoštu sultiniu, kur virė ėriena. Virkite maždaug 20 minučių.

9. Sudėkite bulves ir nukaulintą ėrienos mėsą. Virkite dar maždaug 15 minučių, kol bulvės suminkštėja.

10. Suberkite į puodą konservuotas pupeles ir petražoles. Paragaukite, jeigu trūksta skonio pagardinkite pagal savo skonį druska ir pipirais. Patiekite ir skanaukite!