Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir mėsos kukuliais patisone

Kategorija: Sriubų receptai


Daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir mėsos kukuliais patisone

Paskelbė:

Ši daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir mėsos kukuliais yra puikus pasirinkimas žiemai. Ji soti, pilna skonio, su subtiliu lydyto sūrio kreminiu akcentu ir šiltomis mėsos kukulių teptomis sultimis. Patisonas ir įvairios daržovės suteikia sriubai šviežumo ir natūralaus saldumo.


Nauda sveikatai

  • Maltos kiaulienos kukuliai: Kiauliena suteikia baltymų, kurie yra svarbūs kūno augimui ir raumenų atstatymui.
  • Moliūgas: Moliūgas yra geras vitamino A šaltinis, kuris palaiko gerą regėjimą ir odos sveikatą.
  • Lydytas sūris: Lydytas sūris prideda kalcio ir padeda palaikyti kaulų sveikatą.


Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Sotūs ir maistingi: Mėsos kukuliai ir lydytas sūris sukuria gausų patiekalą, puikiai tinkančią žiemos vakarams.
  • Greita ir lengva paruošti: Su šiuo receptu sriuba pasigaminama greitai, nes ji nesudėtinga, tačiau labai skani.
  • Universalus: Ši sriuba puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei, taip pat ją galima pasigaminti ir didesnėms šventėms, kad pamaitintumėte svečius.


Ingredientai

  • porai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • morkos: 1
  • bulvės: 2
  • moliūgas: 200 gramų
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • malta kiauliena: 500 gramų
  • lauro lapai: 2
  • lydytas sūrelis: 4 valgomųjų šaukštų
  • daržovių sultinys: 2 litrų (arba vanduo)
  • žolelių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • krapai: pundelio
  • laiškinis česnakas: pundelio
  • kiaušiniai: 1


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į maltą kiaulieną berkite druską, pipirus, žolelių prieskonius ir muškite kiaušinį. Masę gerai išmaišykite.

2. Tuomet daržoves nulupkite. Porą bei česnaką pasmulkinkite, o morką ir moliūgą sutarkuokite burokine tarka.

3. Tada puode ištirpinkite sviestą ir supilkite aliejų. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.

4. Bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Užpilkite sultiniu, meskite lauro lapus, berkite druskos ir užkaiskite sriubą virti.

5. Iš kiaulienos suformuokite nedidelius mėsos kukuliukus.

6. Sudėkite juos į verdančią sriubą. Pavirkite maždaug 15-20 minučių.

7. Įmaišykite lydytą sūrelį bei susmulkintus žalumynus. Pakaitinkite iki virimo. Patiekite ir skanaukite! :)