Trintų bulvių sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais
Kategorija: Sriubų receptai / Bulvių patiekalų receptai

Ingredientai
- Malta mėsa: 400 g
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Džiūvėsėliai: 2 šaukštai
- Bulvės: 3 vnt.
- Virti ryžiai: 200 g
- Poras: 1 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Petražolės: 0,5 ryšelio
- Salieras: 1/4 šaknies
- Krapai: pagal skonį
- Grietinėlė (12%): 30 ml
- Sultinys: 1 l
- Druska: pagal skonį
- Baltieji pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Malta mėsa pagardinama druska ir baltaisiais pipirais, įmušamas kiaušinis ir suberiami džiūvėsėliai.
2. Viskas gerai išmaišoma ir suformuojami nedideli kukuliai.
3. Paruošti kukuliai dedami į verdantį sultinį. Kai jie iškyla į paviršių, verdami dar 1 minutę, tuomet išimami ir atidedami į atskirą indą.
4. Keptuvėje įkaitinamas šlakelis aliejaus, kuriame pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnas ir poras, kol suminkštėja.
5. Į verdantį sultinį sudedamos smulkiai pjaustytos bulvės, petražolės ir salieras. Po kelių minučių pridedami pakepinti svogūnai ir poras. Viskas verdama apie 60 minučių, kol daržovės visiškai suminkštėja.
6. Sriuba sutrinama trintuvu iki vientisos masės.
7. Į sriubą įmaišoma grietinėlė, pagal skonį pagardinama druska ir baltaisiais pipirais.
8. Patiekiama su virtais ryžiais, šviežiais krapais ir mėsos kukuliais.
9. Santrauka: Trintų bulvių sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais – tai puikus pasirinkimas norintiems sočios ir maistingos vakarienės. Kreminė sriubos tekstūra, sultingi mėsos kukuliai ir minkšti ryžiai sukuria harmoningą skonio derinį, kuris tikrai patiks visai šeimai.
Panašūs receptai











