Daržovių sriuba su mėsos kukuliukais ir bulvėmis

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Sriubų receptai


Daržovių sriuba su mėsos kukuliukais ir bulvėmis

Paskelbė:

Ši sriuba yra šiltas ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka šaltoms dienoms. Mėsos kukuliukai suteikia sriubai sotumo, o daržovės, tokios kaip bulvės, morkos, žirniai ir kopūstai, praturtina skonį ir suteikia reikalingų vitaminų bei skaidulų. Kukuliukai, pagaminti iš jautienos ir kiaulienos faršo, yra minkšti ir pilni skonio, o česnakiniai laiškai ir krapai suteikia papildomo aromato ir šviežumo.


Kodėl ši sriuba naudinga sveikatai?

  • Daržovės: Kopūstai, morkos ir bulvės yra puikus šaltinis skaidulų, vitaminų ir mineralų, o šaldyti žirniai prisideda prie baltymų ir geležies tiekimo organizmui.
  • Mėsos kukuliukai: Mėsos faršas (mišrus jautienos ir kiaulienos) suteikia reikalingų baltymų, kurie padeda raumenų augimui ir taisymuisi.
  • Krapai ir česnakiniai laiškai: Krapai turi daug vitaminų ir antioksidantų, kurie padeda organizmui kovoti su uždegimais, o česnakiniai laiškai prideda skonio ir mažina cholesterolio kiekį.
  • Sultinys: Naudojant sultinio kubelį, sriuba įgauna gilų skonį, tačiau reikia atkreipti dėmesį į druskos kiekį, kad nepadidėtų natrio vartojimas.


Ingredientai

  • vanduo: 1,5 litro
  • susmulkintas kopūstas: 0,5 nedidelės galvos (~200 gramų)
  • bulvės: 3-4 (supjaustytos kubeliais)
  • jaunos morkos: 4 mažos (pjaustytos griežinėliais)
  • šaldyti žirniai: 200 gramų
  • druska
  • sultinys: 1 kubelio (buvo naudojamas šonkauliukų skonio)
  • susmulkinti prieskoniai česnakiniai laiškai: 1 saujelės (nėra būtina)
  • susmulkinti švieži arba šaldyti krapai: poros valgomųjų šaukštų
Mėsos kukuliukams pasiruošti:
  • faršas: ~200 gramų (naudotas jautienos maišytas su kiaulienos)
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pipirai: 0,25 arbatinio šaukštleio
  • svogūnų laiškai: pagal skonį (aš sunaudojau 10-12)
  • kiaušiniai: 1 (mažo)


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių į puodą supilame vandenį, pasūdome (~0,5 arbatinio šaukštelio), įmetame sultinio kubelį, suberiame žirnius, bulves bei morkas. Užverdame bei verdame tol, kol daržovės suminkštės.

2. Per tą laiką pasiruošiame faršą. Į dubenį sudedame mėsą, druską, pipirus ir susmulkintus svogūnų laiškus, įmušame kiaušinį bei viską rankomis išminkome.

3. Tuomet iš mėsos formuojame nedidelius kukuliukus bei dedame tiesiai pas suminkštėjusias daržoves, uždengiame dangčiu bei verdame toliau.

4. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, suberiame kopūstą bei šiek tiek maišydamos jį pakepiname.

5. Po to pakepintą kopūstą sukrečiame į sriubą, suberiame česnakinius laiškus, krapus, išmaišome bei paverdame dar kelias minutes.

6. Paragaujame ir jeigu norisi dar pridedame druskos ir/ar pipirų.