Daržovių sriuba su grybais

Kategorija: Sriubų receptai / Grybų patiekalų receptai


Daržovių sriuba su grybais

Paskelbė:

Ši daržovių sriuba su grybais yra puikus pasirinkimas norint mėgautis sveiku, lengvu ir maistingu patiekalu. Ši sriuba – tai daržovių ir grybų derinys, kuris suteikia gaivumo ir sveikatingumo kiekviename šaukšte. Grybai, turintys daug baltymų ir skaidulų, padeda užtikrinti sotumą, o daržovės, tokios kaip morkos, cukinijos ir bulvės, praturtina organizmą būtinais vitaminais bei mineralais.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai:

  • Vitaminai ir mineralai: Ši sriuba turi daug A ir C vitaminų. Morkos – puikus beta-karotino šaltinis, kuris virsta vitaminu A, kuris yra svarbus regėjimui ir odos sveikatai. C vitaminas, kurio gausu svogūnuose ir cukinijose, stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su uždegimais.

  • Maistinės medžiagos: Grybai yra geri baltymų, skaidulų, kalio ir fosforo šaltiniai, padedantys palaikyti širdies ir kaulų sveikatą. Be to, grybai turi antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme, mažindami oksidacinį stresą.

  • Skaidulos ir virškinimas: Daržovės ir grybai, turintys daug skaidulų, padeda palaikyti gerą virškinimą ir normalizuoti žarnyno veiklą. Tai taip pat prisideda prie sotumo jausmo ir padeda kontroliuoti svorį.

  • Mažai kalorijų: Ši sriuba yra mažai kaloringa, todėl idealiai tinka norintiems išlaikyti sveiką kūno svorį. Ji lengvai pasisavinama ir nėra sunkiai virškinama


Ingredientai

  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • jaunos cukinijos: 1
  • bulvės: 3
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • virti miško grybai: 0,5 litro
  • lauro lapai: 2
  • malti juodieji pipirai: žiupsnio
  • vanduo: 2 litrų
  • druska: pagal skonį
  • krapai: pundelio
  • laiškinis česnakas: pundelio
  • grietinė: jeigu norisi (patiekimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia daržoves nulupkite.

2. Tuomet morką bei cukiniją sutarkuokite, svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, o bulves tiesiog nedideliais kubeliais.

3. Tada puode ištirpinkite sviestą bei įkaitinkite aliejų.

4. Sudėkite svogūną bei morkas. Pakepinkite, kol daržovės šiek tiek suminkštėja.

5. Po to sudėkite česnaką bei cukiniją. Pakepinkite keletą minučių.

6. Paskui sudėkite bulves ir grybus. Berkite lauro lapus, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu ir pavirkite maždaug 20 minučių.

7. Pabarstykite susmulkintais žalumynais. Patiekite ir skanaukite!