Faršo-Maltos mėsos ir bulvių apkepas orkaitėje

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Bulvių patiekalų receptai


Faršo-Maltos mėsos ir bulvių apkepas orkaitėje

Paskelbė:

Faršo-Maltos mėsos ir bulvių apkepas orkaitėje – tai paprastas, bet labai skanus ir sotus patiekalas, kuris tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Bulvės, malta mėsa ir sūris sukuria skoningą derinį, o grietinė suteikia patiekalui švelnumo.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Malta mėsa – yra puikus baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir audinius, taip pat svarbus geležies ir B grupės vitaminų šaltinis.
  • Bulvės – turtingos angliavandeniais, kurie suteikia energijos, taip pat turi daug skaidulų ir vitamino C, kuris stiprina imunitetą.
  • Svogūnai – turi daug vitaminų C, B6, ir folio rūgšties, padeda palaikyti virškinimo sveikatą ir turi antibakterinių savybių.
  • Sūris – gausus kalcio ir baltymų, kurie svarbūs kaulų sveikatai ir raumenų vystymuisi.
  • Grietinė – suteikia patiekalui švelnumo ir kreminės konsistencijos, be to, yra vitamino A ir D šaltinis.


Ingredientai

  • malta mėsa: ~500 gramų (tinka vištiena; jautiena; kiauliena; su visais patiko, su kitais nesu bandžiusi)
  • svogūnai: 3
  • bulvės: 1 kilogramo
  • sūris: pagal skonį
  • grietinė: 1 mažo indelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nuskuskite bulves.

2. Supjaustykite bulves kubeliais.

3. Susmulkinkite svogūnus.

4. Bulves sumaišykite su grietine (galite įdėti ir majonezo), o svogūnus su malta mėsa pakepinkite.

5. Tada paimame karščiui atsparų indą ir sluoksniuokite tokia tvarka: bulvės, malta mėsa ir viršuje dar kartą bulvės.

6. Orkaitėje kepkite maždaug pusvalandį (~170-180 laipsnių temperatūroje).

7. Po to užbarstykite tarkuotą sūrį ir apkepkite orkaitėje dar maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook