Faršo-Maltos mėsos ir bulvių apkepas orkaitėje
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Bulvių patiekalų receptai

Faršo-Maltos mėsos ir bulvių apkepas orkaitėje – tai paprastas, bet labai skanus ir sotus patiekalas, kuris tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Bulvės, malta mėsa ir sūris sukuria skoningą derinį, o grietinė suteikia patiekalui švelnumo.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Malta mėsa – yra puikus baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir audinius, taip pat svarbus geležies ir B grupės vitaminų šaltinis.
- Bulvės – turtingos angliavandeniais, kurie suteikia energijos, taip pat turi daug skaidulų ir vitamino C, kuris stiprina imunitetą.
- Svogūnai – turi daug vitaminų C, B6, ir folio rūgšties, padeda palaikyti virškinimo sveikatą ir turi antibakterinių savybių.
- Sūris – gausus kalcio ir baltymų, kurie svarbūs kaulų sveikatai ir raumenų vystymuisi.
- Grietinė – suteikia patiekalui švelnumo ir kreminės konsistencijos, be to, yra vitamino A ir D šaltinis.
Ingredientai
- malta mėsa: ~500 gramų (tinka vištiena; jautiena; kiauliena; su visais patiko, su kitais nesu bandžiusi)
- svogūnai: 3
- bulvės: 1 kilogramo
- sūris: pagal skonį
- grietinė: 1 mažo indelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuskuskite bulves.
2. Supjaustykite bulves kubeliais.
3. Susmulkinkite svogūnus.
4. Bulves sumaišykite su grietine (galite įdėti ir majonezo), o svogūnus su malta mėsa pakepinkite.
5. Tada paimame karščiui atsparų indą ir sluoksniuokite tokia tvarka: bulvės, malta mėsa ir viršuje dar kartą bulvės.
6. Orkaitėje kepkite maždaug pusvalandį (~170-180 laipsnių temperatūroje).
7. Po to užbarstykite tarkuotą sūrį ir apkepkite orkaitėje dar maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai

Orkaitėje kepta jautiena su avinžirniais

Portugališka bulvių ir paprikos apkepėlė

Bulvių lizdeliai su vištiena orkaitėje

Kalėdiniai vištienos kukuliukai

Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių

Virtų bulvių paplotėliai su varške ir grietinės-sviesto padažu

Tarkuotų bulvių pyragas / užkepėlė su sūriu ir česnaku

Jautienos nugarinės kepsnys su saldžiosiomis bulvėmis ir paprikų majonezu

Greitai pagaminamos vokiškos virtų bulvių salotos su kiaulienos šonine

Takai su faršu-malta mėsa (jautiena) ir konservuotais kukurūzais

Silkutės užkanda su džiovintais baravykais ir bulvių plokštelėmis

Mėsa įdarytas baklažanas su grietinėlės padažu