Vištiena baltame padaže su pievagrybiais
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Vištiena baltame padaže su pievagrybiais – tai skanus ir švelnus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Vištiena, iškepta su pievagrybiais ir svogūnais, yra apipinta kreminiu baltu padažu, kurį suteikia pienas ir miltai. Prieskoniai, tokie kaip druska, pipirai, karis ir žolelės, padeda išryškinti kiekvieną skonį.
Ingredientų nauda:
- Vištiena – puikus liesų baltymų ir vitaminų B6, B12 šaltinis, reikalingas raumenų vystymuisi, energijos gamybai ir nervų sistemos sveikatai.
- Pievagrybiai – turi daug skaidulų, mažai kalorijų ir yra geri antioksidantų šaltiniai, kurie padeda stiprinti imunitetą ir palaikyti gerą virškinimą.
- Pienas – puikus kalcio šaltinis, kuris būtinas kaulų ir dantų sveikatai. Jis taip pat suteikia patiekalui kreminės tekstūros ir skonio.
- Svogūnai – turi natūralių antioksidantų ir gali padėti kovoti su uždegimais, taip pat gerina virškinimą.
- Miltai – naudojami padažo sutirštinimui, tačiau juose gausu angliavandenių, kurie suteikia energijos.
Ingredientai
- vištienos filė: ~1 kilogramo (geriausia rinktis vidinę filė arba jau nuluptą nuo kaulo vištienos šlaunelių mėsą)
- pienas: ~1 litro
- miltai: ~1 šaukšto su kaupu
- svogūnai: 2 (dideli)
- pievagrybiai: kelių
- mėgstami prieskoniai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susmulkinkite pievagrybius su svogūnais ir pakepinkite.
2. Atskirai gerai apkepkite nedideliais gabaliukais supjaustytą vištieną (nepagailėkite prieskonių, aš šį kartą naudojau druską, pipirus, karį ir "Santa Maria" žoleles su česnakais - labai patiko).
3. Kai jau vištiena iškepa, ant viršaus suberkite svogūnus su pievagrybiais, pamaišykite ir pakepkite dar maždaug 5 minutes, kad skoniai susimaišytų tarpusavyje.
4. Tuomet užberkite gerą šaukštą miltų, apkepinkite ir pilkite pieną.
5. Palaukite, kol užvirs, išjunkite viryklę, uždenkite dangtį ir viską palikite, kad sutirštėtų padažas. Patiekite ir skanaukite!
6. Pastebėjimas: Aš šį kartą patiekiau su virtais grikiais, kuriuos išvirus dar įdėjau vieną kubelį sviesto (naudojau "Šeimininkių" sviestą su prieskoniais), kad košė būtų dar gardesnė.
Panašūs receptai











