Perlinių kruopų ir baravykų sriuba

Kategorija: Sriubų receptai / Grybų patiekalų receptai


Perlinių kruopų ir baravykų sriuba

Paskelbė:

Ši sriuba yra tikras komforto maistas, idealus vėsiais vakarais. Su švelniu baravykų skoniu ir perlinėmis kruopomis, tai puikus pasirinkimas žiemą, kai norite šilto ir maistingo patiekalo.


Nauda sveikatai

  • Perlinės kruopos: Perlinės kruopos yra turtingos skaidulomis, baltymais ir vitaminu B, padedančios stiprinti virškinimą, gerinant medžiagų apykaitą ir palaikant energiją.
  • Baravykai: Baravykai turi daug naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai D ir B, antioksidantai bei mineralai, kurie gerina imunitetą ir prisideda prie geros sveikatos.
  • Bulvės: Bulvės yra puikus angliavandenių šaltinis, tačiau taip pat turi vitamino C ir kalio, kurie yra naudingi širdžiai bei nervų sistemai.
  • Krapai: Krapai turi daug vitaminų (ypač C ir K) ir mineralų, o jų eteriniai aliejai padeda virškinimui bei suteikia sriubai šviežumo.


Ingredientai

  • perlinės kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
  • bulvės: 3
  • baravykai: 5
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • daržovių sultinys: 2 litrų
  • krapai: pundelio
  • ilgieji pipirai: 1 (iš "Druskos namai" asortimento)
  • druska: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia perlines kruopas užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per visą naktį.

2. Kitą dieną daržoves nulupkite. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, morką griežinėliais, o bulves tiesiog kubeliais.

3. Baravykus taip pat pasmulkinkite. Aš pati šaldytus baravykus, tai jie pas mane buvo jau supjaustyti iš anksto.

4. Tada puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus bei morkas. Pakepinkite, kol šie suminkštėja.

5. Tuomet sudėkite česnaką ir baravykus. Pakepinkite keletą minučių.

6. Suberkite bulves ir perlines kruopas. Užpilkite sultiniu. Pagardinkite druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Virkite sriubą maždaug 25 minutes.

7. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite ir skanaukite!